Slovenija
762 ogledov

Golob in von der Leyenova: Varčevanje in solidarnost bosta ključna

Tanja Fajon, Ursula von der Leyen, Robert Golob Epa
Premier Robert Golob je danes ob robu Blejskega strateškega foruma (BSF) na delovnem kosilu gostil predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen.

Golob in von der Leyenova sta poglede na aktualna vprašanja v Evropski uniji in največ pozornosti namenila aktualnim razmeram na trgu z električno energijo, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Prostovoljno varčevanje s plinom in solidarnost bosta v prihajajočih mesecih ključnega pomena, sta se glede razmer na trgu z električno energijo, ki se v zadnjih dneh sooča z izrazitim zvišanjem cen, strinjala slovenski premier in predsednica Evropske komisije. Pri tem sta poudarila, da mora EU ohraniti ambicioznost pri diverzifikaciji energetske oskrbe in zelenem prehodu.

Govorila sta tudi o širitvi EU na države Zahodnega Balkana, tudi glede na spremenjene geopolitične razmere v Evropi. V tem okviru je bilo govora zlasti o pristopnemu procesu Bosne in Hercegovine, so sporočili.

Von der Leynova, ki se je ob robu BSF srečala tudi s predsednikom republike Borutom Pahorjem, je na Twitterju zapisala, da je imela z obema zelo dober pogovor. Kot je dodala, so razpravljali o pomenu nadaljnje krepitve vezi s partnerji na Zahodnem Balkanu ter reševanja razmer na energetskih trgih in varnosti oskrbe.

Srečanje predsednica Evropske komisije in slovenskega premierja je bilo njuno drugo dvostransko srečanje po Golobovem junijskem obisku v Bruslju, so še sporočili iz njegovega kabineta.

Robert Golob Slovenija Golob: "Vstopamo v težko situacijo"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • Avatar zoo
    zoo 14:23 30.avgust 2022.

    DIREKTOR naftnog giganta Shella, Ben van Beurden, upozorava da bi Europa mogla biti suočena s ograničenim pristupom energentima i dulje od samo jedne zime. Kako piše Reuters, čelnik najveće europske naftne kompanije smatra da bi kriza mogla potrajati nekoliko godina, ...prikaži več, nakon što su cijene plina prošlog tjedna skočile na rekordne razine u jeku dodatnih smanjenja ruskih isporuka, što je signal da bi cijeli kontinent mogao zaglibiti u dubokoj recesiji.

  • Avatar MS
    MS 13:29 30.avgust 2022.

    Uršula ima brezpogojno prav! Putina je treba USTAVITI, Putin osebno, je v četrtek 11.06.2022 izjavil da si Rusija prizadeva povrniti svoja prvotna ozemlja, kot je to v začetku 18. stoletja storil car Peter Veliki.S to izjavo je Putin dejansko priznal ...prikaži večl pravo ozadje svojega brutalnega pohoda najprej na Krim, zatem še na Ukrajino! Sledile bodo še baltske države! Putinova politika je politika vzpostavitve velike Rusije- to ne vidite vi zagriženi rusofili! Ogroženost od NATA je prozoren izgovor!

  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 13:16 30.avgust 2022.

    v se klaus švabove lutke sodijo samo še v zapor