Slovenija
7514 ogledov

"Tale revež je zasolzil tudi naše oči, navajene vsega hudega"

Pes v Celju
1/4
Mačja hiša
Očitno gre za hudo mučenje živali.

Na Teharski ulici v Celju so danes našli tavajočega psa v hudo slabem stanju. Sprejeli so ga v Mačji hiši, neprofitni nevladni organizaciji za zaščito živali, ki deluje v knežjem mestu. 

Pes je, opisujejo v svoji objavi na Facebooku, najden v stanju, ki bi ga lahko označili za hudo mučenje živali; popolnoma shiran, z ranami okrog vratu, s predolgimi kremplji, s katerimi le s težavo hodi, po glavi je polit z nekakšno barvo, sestradan. 

Pes ni čipiran, očitno mlajši in prijazen do ljudi. 

"Za zjokat. Tale revež je zasolzil tudi naše oči, pa so navajene vsega hudega," so zapisali. 

Kako se je znašel na Teharski ulici, ne vedo. V naslednji objavi so poudarili, da nimajo nobenih dokazov. "Menda po celem Facebooku krožijo informacije, da se ve, kdo je lastnik danes sprejetega psa in da o tem obstajajo dokazi v obliki izjav in fotografij. Mi nimamo nobenih dokazov o čemerkoli, pes je bil najden na Teharski cesti in pripeljan v zavetišče. To je vse, s čimer razpolagamo."

V Mačji hiši pozivajo vse, ki bi imeli kakršnekoli dokaze v obliki fotografij in izjav domnevnega lastnika, naj jih pošljejo bodisi na info@macjahisa.si, na policijo ali na celjsko izpostaavo Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. 

Objavljajo še podatke za morebitno pomoč. 

Tina Gaber Robert Golob Magazin Kruto: Posnetek Tine Gaber vam bo zlomil srce pes, hišni ljubljenček Svet Za rodovniškega psa plačal 650 evrov, končal pa na policiji

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Avatar mahatma2
    mahatma2 13:33 30.marec 2024.

    Če se bo mučitelj znašel pred sodnikom ni nemogoče , da ga bo branil Matoz , tako kot je branil tistega kmeta , ki je imel krave v blatu , potem je pa bila "ta grda" Inšpektorica , ki je ...prikaži več te krave odvzela , kmet je seveda v tem obdobju brez krav lahko uredil prostor za krave itd. Sicer sem pa mnenja , da taki ljudje , ki ne marajo živali tudi ljudi ne marajo in nemogoče tudi ni , da bo tak človek nekoč lahko tudi obtožen nasilja nad sočlovekom

  • Kmodri_ 18:46 29.marec 2024.

    Jo, tale kuža pa je res okusil pasje življenje. Dobro, da so potegnili ven!

  • jakec42 17:05 29.marec 2024.

    Potem nisi nič boljši!