Slovenija
13 ogledov

Dež je prešel v sneg

Zaradi snega so ponekod na Štajerskem še vedno brez elektrike.
1/6
Žurnal24 main
Ponekod na Štajerskem, Gorenjskem in Notranjskem sneži. Zaradi plazov in dežja so ceste ponekod po Sloveniji zaprte.
 

Žurnalova naveza

Če imate posnetke sneženja ali plazov in poplavljenih področij, pošljite fotografije na mobilno številko ali elektronski naslov naveza@zurnal24.si. Mobilna številka za pošiljanje SMS-ov ali MMS-ov s slikami: 4224. Pred besedilo oziroma v polje Zadeva vpišite ključno besedo NAVEZA. Za fotografijo vam bomo plačali 20 evrov, če jo bomo objavili v časniku Žurnal24 ali tedniku Žurnal. Fotografije, objavljene na spletnem portalu, se ne honorirajo.

Danes je ponekod po Sloveniji že snežilo, jutri pa bo možen le še rahel dež, padavine bodo ponehale. Zaradi obilnega dežja in nato snega je bilo nekaj težav na cesti. Trenutno so zaradi poplavljenega cestišča zaprte ceste Rakov Škocjan–Podskrajnik (obvoz je urejen), Laze–Planina ter Planina– Unec. Zaradi plazu je zaprta Cesta Studor–Srednja vas v Bohinju. Zaradi udora pa je zaprta cesta Starod–Mala Bukovica pri Studeni gori, polovično je zaprta cesta Ajdovščina–Col–Črni Vrh–G odovič pri Črnem Vrhu. Več informacij o razmerah na cesti si preberite tukaj .

Na avstrijski strani prelaza Ljubelj so obvezne verige, prelaz čez Vršič pa je zaprt. Zaradi plazu na avstrijski strani je zaprta tudi cesta čez Korensko sedlo, na italijanski strani pa je zaprt Predel. Na odseku Rateče–Trbiž velja prepoved za vsa vozila nad tremi tonami in pol.

Na spletni strani Agencije za okolje opozarjajo, da reka Krka danes še nekoliko narašča in bo predvidoma proti večeru dosegla največji pretok. Ponoči bo pričela postopoma upadati, vendar bo še poplavljala na območju vsakoletnih poplav. Še vedno pa poplavlja Ljubljanica na Ljubljanskem barju.

Aktualno vremensko napoved si poglejte tukaj .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.