Slovenija
23 ogledov

"Denar ali še naprej stavkamo!"

1/29
Žurnal24 main
Vegrad. Šef Boris Medved napovedal nakazila denarja najpozneje do četrtka.

Delavci Vegrada so prejeli 240 evrov od avgustovske plače, jutri naj bi jih dobili še 370, preostanek pa najkasneje do četrtka. Dokler avgustovska plača ne bo v celoti poplačana in poravnane vse ostale obveznosti, ki so že bile trgane od plač, pa bo slabih tisoč Vegradovih delavcev še naprej stavkalo. Tako sta napovedala sindikalista Srečko Čater in Samo Mastnak.

Slednji je izvršilnemu odboru, zaradi zahtev zaposlenih, včeraj podal odstopno izjavo, ki pa ni bila sprejeta. "Odstopna izjava ni bila podprta. V naslednjih dveh ali treh tednih pa tako sledijo nove volitve. Če se najde primeren protikandidat, si želim, da prevzame to delo," je dodal Mastnak.

Invalidi brez denarja
"Insolventno (dolgoročna plačilna nesposobnost, op. p.) je tudi podjetje Vegrad INDE," nam je zaupal sindikalist Srečko Čater. Razlaga, da omenjena družba ne more v stečaj – ker gre za invalidsko podjetje –, bo pa zato verjetno izvedena prisilna poravnava.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.