Slovenija
115 ogledov

Delovodja ni poskrbel za varnost

Andreja Haler Nada Černič Cvetanovski
Smrtna nesreča pri delu. Odgovoren delovodja gradbišča, soodgovornega še iščejo.

Branko Beribak, delovodja v družbi CGP Novo mesto, je kriv, ker na gradbišču v Bočki pri Metliki ni poskrbel za varnost delavcev, in je obsojen na 16-mesečno zaporno kazen, ki mu je ne bo treba prestati, če v dveh letih ne zagreši novega kaznivega dejanja. Pred petimi leti je v hudi delovni nesreči na gradbišču umrl 24-letni Senad Hadžić. Podizvajalec Zoran Perković, čigar delavci so v času nesreče na gradbišču odstranjevali opaž, je obtožb ogrožanja varnosti oproščen, saj ga v času nesreče ni bilo na gradbišču.

Bagerist izginil v Bosno

Tretji vpleteni, bagerist Milan Bilbija, ki je obtožen povzročitve smrti iz malomarnosti, saj je z bagersko žlico pritisnil Hadžića, da je padel z zidu, je po nesreči izginil v Bosno in ni dosegljiv. Sodišče ga je zato izločilo iz tega postopka in mu bo sodilo posebej. Glavni izvajalec del je s podizvajalci, med katerimi sta bila Bilbija in Perković, opaž na 12 metrov dolgem in štiri metre visokem zidu odstranjeval z bagrom, Hadžić, ki naj bi pripel odstranjeno opažno ploščo na bager, pa je stal na vrhu opaža brez čelade in varnostnega pasu. Zaradi nepazljivosti ga je bagerist sunil z žlico, da je padel v globino in zaradi hudih poškodb možganov umrl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.