Slovenija > Črna kronika
20414 ogledov

Zbil naj bi direktorja: "Videl sem ga na havbi, nato je hitro odpeljal naprej!"

Žužemberk D. M.
Žrtvi naj bi bila župan Žužemberka Jože Papež in podjetnik s Krke Darko Perko, domnevni napadalec Darko Pucelj pa njune navedbe zanika.

Občina Žužemberk je na svoji spletni strani v petek objavila naslednje obvestilo: "Policija je v danes obravnavala incident, v katerem je občan D. P. z nevarno vožnjo ogrožal varnost in telesno celovitost župana. Občan sicer že daljše časovno obdobje na župana in zaposlene o občinski upravi naslavlja pisanja z neprimerno, žaljivo in tudi grozilno vsebino ter to vsebino razširja tudi po družbenih omrežjih. Prav tako smo obveščeni, da se je podoben incident vršil tudi na območju občine Ivančna Gorica, kjer je ta isti občan D.P. z nevarno vožnjo telesno poškodoval podjetnika D. P. Nad dogajanjem smo v občini Žužemberk pretreseni ter sporočamo, da imamo ničelno toleranco do kakršne koli oblike nasilja, zaradi česar so bili o incidentu nemudoma obveščeni vsi pristojni organi. Žalosti nas, da je do tega prišlo v naši sicer gostoljubni in odprti skupnosti, predvsem nas pa skrbi, kako hitro se lahko razširjanje neprimerne in nedovoljene vsebine po družbenih omrežjih sprevrže v fizično agresijo. Naj bo ta današnji primer opomin vsem, da je treba povsod gojiti spoštljiv dialog med ljudmi, tudi če se s kom ne strinjamo ali če kakšnih dejanj ne odobravamo. Nasilje preprosto ni nikdar opravičljivo dejanje."

Jože Papež | Avtor:
Šel je na jutranjo kavo

Žužemberški župan Jože Papež v pogovoru z nami dogodka ni hotel širše komentirati, je pa dejal, da je D. P. "izgubil razsodnost" in da so zaradi njega na občini že dajali odpovedi: "Vsako jutro grem pred službo na kavo in D. P. me je čakal v avtu pred vodnjakom in poštartal, a me ni zbil. Potem je odpeljal proti Ivančni Gorici."

Pred cerkvijo v vasi Krka naj bi trčil v direktorja podjetja Eltim Darka Perka. "Videl sem ga na havbi, voznik pa je nato hitro odpeljal naprej," nam je povedal očividec.

"V petek zjutraj so policisti obravnavali dva dogodka z istim osumljencem. V Žužemberku so policisti iz Dolenjskih Toplic obravnavali prijavo kaznivega dejanja grožnje (oškodovanec je funkcionar občine Žužemberk), v Krki, na območju policijske postaje Grosuplje, pa nekaj kasneje prijavo kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, ker naj bi 69-letnik z vozilom poškodoval delavca na gradbišču. Po prvih zbranih informacijah sta dogodka povezana. Policijska preiskava je v teku, zato več podrobnosti javnosti ne moremo posredovati," nam je sporočil Robert Perc z novomeške policijske uprave.

Proti predelovalnici odpadkov

Osumljeni D. P. je Žužemberčan Darko Pucelj, ki je leta 2006 neuspešno kandidiral za župana – takrat je zmagal Franc Škufca – Darko Perko pa je s svojim podjetjem v občini Žužemberk prisoten kot izvajalec več projektov. Eden od njih, zaradi katerega so občani razburjeni, je načrtovana predelovalnica nenevarnih gradbenih odpadkov, vsega 300 metrov zračne linije od novega naselja Klek.

Domačini ji nasprotujejo, ker se bojijo hrupa, prahu in izredno povečanega prometa težkih tovornjakov skozi mestece, saj obljubljene obvoznice kar ni in ni, nekateri pa so prepričani, da bodo predelovali tudi kaj ne tako "nenevarnega". Povezali so se v civilno iniciativo  Za občane in okolju prijazno občino Žužemberk in na majski seji občinskega sveta celo dobili soglasno podporo. Bitka je bila dobljena, vojna še ne. In očitno jo naprej bojuje tudi Pucelj. Tudi na nasilen način?

Kot nam je je sporočil, ni nikogar ogrožal in mu grozil: "Z županom Papežem ne komuniciram že deset mesecev, v tem času sem se z njim srečal na daljavo dvakrat. Nikoli mu nisem grozil, nikoli nisem grozil kateremu koli od zaposlenih v občinski upravi. Prav tako z vozilom nisem nikoli želel povoziti župana, prav tako nisem z vozilom poškodoval podjetnika na gradbišču, ker na gradbišču v občini Ivančna Gorica nikoli nisem bil. Sem se pa peljal po cesti."

Dva evra za kvadratni meter

Nadaljeval je, da so neresnične obtožbe povezane z njegovim razkritjem prodaje občinskih namenskih stavbnih zemljišč v poslovni coni Klek za samo dva evra na kvadratni meter Eltimu, ki namerava tem zgraditi sončno elektrarno in Center za prevzem in predelavo nenevarnih gradbenih odpadkov Klek: "Direktor in lastnik tega podjetja je Darko Perko. S tem poslom sta povezana župan Papež kot podpisnik pogodbe in Perko kot direktor Eltima, pri tem pa naj bi bila občini povzročena za najmanj 700.000 evrov škode. Sum storitve več kaznivih dejanj pri tem poslu v predkazenskem postopku preiskuje policija, sum korupcije pa Komisija za preprečevanje korupcije. Gradnji nasprotuje Civilna iniciativa za ljudem in okolju prijazno občino Žužemberk, h kateri je s podpisi pristopilo več kot 600 občank in občanov. Namen vseh deležnikov v tem poslu pa je, da se me poskuša utišati in ustrahovati, da ne bi javno opozarjal na nepravilnosti v žužemberški občini in objavljal dokumente kot dokaz mojih  navedb, ki jih  uradno dobim od občine in ostalih državnih institucij kot informacije javnega značaja. Zaupam v delo policije in verjamem, da bo čimprej, strokovno in na podlagi dokazov zaključila s preiskavo in razkrila resnico."

Pucelj je še dodal, da je verodostojna priča policistom izpovedala, da ne drži, kar je dejal Perko. Ta vztraja, da ga je Pucelj namerno zbil, zaradi česar "sem bil cel dan na urgenci". Ko smo ga naslednji dan poklicali, se je opravičil, ker nas ne bo sprejel, saj ga vse boli, prav tako ni želel komentirati ozadja: "Za zdaj povem le, da toleriram šikaniranje po družbenih omrežjih, nikakor pa ne izsiljevanja, zalezovanja in fizičnih napadov. Verjamem, da bodo policisti napravili svoje."

Komentarjev 10
  • Avatar PomisliNaSonce
    PomisliNaSonce 16:14 23.september 2024.

    Pejte si pogledat, kaj pomeni predelovalnica gradbenih odpadkov in to kar sredi naselja. V Moravčah....ropot on prašenje kot v rudniku. Ko bo ljudem prekipelo, se bodo še kake hlače stresle...

  • ginko 11:30 23.september 2024.

    Slovenija je na podnu. Država ni več. Teritorij Slovenije je v rokah mafije. Da o ilegalcih preko podrte "golobove" ograje na meji ne govorim. Policijo vodi kuhar, krivosodje je v rokah starih komunistov. 420.000 golazni in 490.000 nevolivcev pa je ...prikaži veče izvolilo današnjo fašistično vladajočo golazen, ki si jo ti kučan javno podprl kot blefer (poznavalec) kaj je dobro za vas udbo-komunajzarsko mafijo ne pa za pošten slovenski narod.

  • munja 08:42 23.september 2024.

    Komentiranje je brezpredmetno, ker nihče ne ve, kaj je v ozadju.