Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Vlamljal v vozila in naletel na lahek plen

plačilna kartica Shutterstock
Neznanec, ki je v noči iz četrtka na petek vlamljal v vozila na območju Šempasa, je imel precej lahko nalogo. Iz enega vozila je ukradel denarnico, v kateri je bila ob bančni kartici zapisana tudi PIN koda.

Tokratni primer znova dokazuje, da v vozilih ne puščajte vrednejših predmetov, saj so ti lahko precej lahek plen za vlomilce. Ob bančnih karticah pa nikar ne shranjujte varnostnih kod kartic.

Na območju Šempasa so v omenjenem času zabeležili kar šest vlomov v osebna vozila, so sporočili iz PU Nova Gorica. V vseh primerih je neznanec razbil eno izmed stranskih stekel na vozilu. V enem primeru je iz vozila ukradel poslovni kovček z različno dokumentacijo.

V ostalih primerih pa torbice in denarnice z dokumenti in bančnimi karticami, ki so jih lastniki pustili v vozilih. Z eno izmed bančnih kartic, ki je vsebovala tudi PIN kodo, je zatem na bližnjem bančnem avtomatu tudi dvignil tudi 200 evrov.

Komentarjev 3
  • stalker 18:24 25.februar 2012.

    MA KVA JE FOLK NEUMN ZKVA RABS SI SE ZAPISAT PIN KODO SJ SI JO ZE TOKRAT UPISU DA SI SI JO ŽE LAHK ZAPOMNU PA KAKO LAHK PUSTIS DENARNCO PA DRUG NAKIT U AUTU JAOOO MATR SO ENI RES SAMI BIZONI

  • Roberto 12:42 25.februar 2012.

    ˝na bližnjem bančnem avtomatu [tudi dvignil tudi] 200 evrov˝

  • Stolp 10:41 25.februar 2012.

    Da, da PIN koda je samo ena nebodigatreba formalnost s katero nas obremenjuje banka!