Slovenija > Črna kronika
47013 ogledov

Urškino smrt preiskuje policija: Popila sva šest flaš žganega na dan

Kristijan Kosi D. M.
Za zdaj je znano le, da je bila 28-letna Urška H. iz Ivančne Gorice hudo poškodovana, vzrok smrti pa je bil drugje. Pogovarjali smo se z njenim partnerjem Kristijanom Kosijem, ki so ga po pridržanju izpustili.

Z ljubljanske policijske uprave so 14. avgusta sporočili, da so bili obveščeni o kaznivem dejanju zoper življenje in telo: "Danes v jutranjih urah smo bili obveščeni, da se v stanovanjski hiši na območju Ivančne Gorice nahaja pokojna oseba. Policisti so ugotovili, da se na kraju nahaja pokojna 28-letnica in takoj pričeli z intenzivnim zbiranjem obvestil. Med preiskavo so odvzeli prostost 46-letnemu moškemu, ki je bil na kraju kaznivega dejanja in naj bi bil s pokojno v partnerski zvezi."

Dva dni kasneje je sledilo novo obvestilo: "Pri obdukciji je bilo ugotovljeno, da 28-letnica ni umrla zaradi sicer hudih poškodb. Vzrok smrti tako še ni znan in se bo ugotavljal z medicinskimi in toksikološkimi preiskavami. Pridržanje 46-letniku je bilo zato odpravljeno, ostaja pa v zdravstveni oskrbi, kamor je bil zaradi zdravstvenih težav prepeljan v času pridržanja."

Problematični oče

Takrat smo poročali, da je Urški H., kot je bilo ime 28-letnici, in njenima precej starejšima sestrama pred približno desetimi leti umrla mama, menda za rakom. Po besedah sokrajanov naj bi družina takrat razpadla. Urškini sestri sta se odselili, in v stanovanju naj bi ostala sama z očetom, ki je bil, kot smo slišali od več virov, problematičen, veliko naj bi pil in razbijal po hiši.

Urška naj bi se tudi zato odselila k fantu v Celje, kjer naj bi si kruh služila z urejanjem nohtov in vstavljanjem lasnih vložkov. Po razpadu zveze se je preselila v Maribor, k novemu izbrancu, Kristijanu Kosiju, ki naj bi mu pred časom umrla partnerica.

Videti je bila 20 let starejša

Potem ko naj bi se njen oče zapletel v prometno nesrečo in so ga nazadnje preselili v upokojenski dom, se je s Kristijanom vrnila v družinsko hišo na Ljubljanski cesti v Ivančni Gorici. "Nisem je pogosto videvala, čeprav sva se poznali. Zadnji dve leti je bila veliko zaprta za štirimi stenami. Mislim, da ni v tem času nič delala, prej pa je imela menda službo v Kliničnem centru, čeprav ne vem, kakšno. Ko sem jo le zagledala v zdravstvenem domu, je skoraj nisem prepoznala, videti je bila 20 let starejša. Tudi za v trgovino ni bila, med policami je delovala vsa izgubljena," nam je pripovedovala njena daljna znanka in še, da se je pri Urški večkrat oglasila policija. "Ne vem pa, ali zaradi morebitnega Kristijanovega nasilja, ali zavoljo drog."

Na ljubljanski policijski upravi so potrdili izjave domačinov, da so v preteklosti že obravnavali oba, Kosija in Urško. Ta naj bi ne tako dolgo pred prezgodnjo smrtjo na facebooku sporočila, da je spet samska.

Nisva se drogirala, zato pa veliko pila

Zakaj je resnično umrla, ni znano niti po dveh mesecih, saj preiskava, kot smo izvedeli na PU Ljubljana, še ni končana. Ves ta čas Kosi živi v njenem stanovanju, pod njim ima delavnico v najemu elektromehanik Jože Novak. "Treba ga je sterat. Urškini sestri sta ga že poskušali, ena od njiju je hotela zamenjati ključavnico, pa so ji policaji rekli, da bo v prestopku, ker mu bo kršila osnovne pravice," nam je povedal včeraj. "Zdaj ga bolj malo vidim, slišal sem, da hodi na Rdeči križ, je pa pri meni prosjačil za cigarete, ampak sem ga nagnal."

Dodal je, da je Kosi večinoma doma, ker je tako ali tako na socialni podpori, vendar ne odpira vrat. Nam jih je in pristal na kratek pogovor. Pojasnil nam je, da z Urško nista uživala drog, zato pa veliko alkohola: "Vsak tudi po tri flaše žganega na dan. In to vsak dan. Urška je že imela odpoved ledvic in začetek ciroze jeter, pri osemindvajsetih. Par sva bila poldrugo leto in imela sva se rada, skupaj sva bila 24 ur na dan, sedem dni v tednu. Saj sva se kdaj skregala, a sva držala skupaj."

Ležala na tleh v dnevni sobi

Ko jo je našel mrtvo, je sam poiskal pomoč: "Ležala je na tleh v dnevni sobi, ker je dobila epileptični napad. Oba sva epileptika. Takrat, med padcem, si je zadaj poškodovala glavo. Epileptični napad sem kmalu imel tudi sam, med pridržanjem. Za dva dni so me odpeljali v Ljubljano-Polje, potem pa poslali domov. Policija mi je prinesla ključe in druge zasežene stvari, češ da nima z mano nič."

Zaveda se, da ga Urškini sestri ne želita več v stanovanju: "Čeprav ne pijem več, grem na zdravljenje, 23. oktobra imam razgovor. Potem, še letos, se bom izselil, ker tukaj brez Urške nimam kaj iskati. Vrnil se bom v Maribor."

V lokalih v Ivančni Gorici smo o Kosiju tudi včeraj slišali, "to je tisti, ki je tako pretepel Urško". Resnični vzrok smrti bo, kot rečeno, pokazala preiskava.

Komentarjev 3
  • Grunf 18:20 20.oktober 2024.

    Vse skupaj je bilo žal že zdavnaj zavoženo. Ob tem pa še enkrat več prava katastrofa od policije. Pijanduri Kosiju, ki je zapito in nemočno partnerko pretepal dan in noč, naj bi sestra pokojne ne zamenjala ključavnice na stanovanju, ki ...prikaži več ni njegovo, ker naj bi mu bile kršene pravice. In ti policjoti naj bi v red spravili podivjane nasilniške Rome.

  • Toma 13:22 20.oktober 2024.

    Ti pa še Fazlinoviće in njihovo Maksuzijo naščijejo!

  • primoz6 10:52 20.oktober 2024.

    "Vsak tudi po tri flaše žganega na dan." Kristijan Kosi res pretirava.