Slovenija > Črna kronika
1366 ogledov

To so našli pri starem znancu policije

Policija, aretacija, policisti
1/3
Saša Despot
Mariborski kriminalisti so v torek opravili dva sklopa hišnih preiskav. 41-letnemu osumljencu grozi do 10 let zapora.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so v torek na podlagi sodne odredbe opravili dva sklopa hišnih preiskav pri 41-osumljencu z območja Pesnice.

V stanovanjski hiši so kriminalisti našli osem posebej prirejenih prostorov za gojenje prepovedane droge konoplje, v katerih so našli in zasegli 305 sadik prepovedane droge konoplje. V hiši so osumljencu zasegli tudi večjo količino pripomočkov za vzgajanje te rastline in drugih predmetov, pomembnih za nadaljnji kazenski postopek, ter 42 kilogramov že posušene prepovedane droge konoplje. 

Osumljenega so kriminalisti SKP PU Maribor pridržali in ga po zbranih obvestilih zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu KZ-1 s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Sodnik je zoper osumljenca odredil sodno pridržanje. 

Gojenje konolje v Pesnici | Avtor: PU Maribor PU Maribor

Osumljeni je bil v preteklosti že večkrat obravnavan za istovrstna kazniva dejanja. 

Za navedeno kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora od enega do desetih let. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.