Slovenija > Črna kronika
3185 ogledov

Sosed naj bi ga prijavil zaradi nezakonite gradnje, odgovoril je s pištolo

Policija, fotografija je simbolična Profimedia Policija, fotografija je simbolična
Sprli sta se dve romski družini, družina osumljenega in njeni sosedje. Osumljeni je bil prepričan, da je sosed, na katerega je streljal zoper njega podal prijavo zaradi nezakonite gradnje.

Novomeški kriminalisti so predstavili ugotovitve preiskave nedavnega poskusa uboja v romskem naselju Šmihel. O dogodku smo poročali osmega septembra, takrat so namreč  v romskem naselju Šmihel v Novem mestu odjeknili streli, le nekaj minut kasneje pa je zagorela še ena od hiš.

Na kraj je bilo napotenih več policistov, ki so ugotovili, da je streljal 51-letnik iz naselja, je na današnji novinarski konferenci povedal France Božičnik, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto. 

Sprli sta se dve romski družini, družina osumljenega in njeni sosedje. Osumljeni je bil prepričan, da je sosed, na katerega je streljal,  zoper njega podal prijavo zaradi nezakonite gradnje. 

Oškodovanec je sorodnika od osumljenca poškropil s solzivcem, prišlo pa je tudi do fizičnega obračuna. V spor je posegel osumljeni in s pištolo ustrelil v smeri oškodovanca. Ta je skupaj z ostalimi pričel bežati, osumljenec pa je stekel za njimi in streljal. Eden od strelov je pri tem zadel otroka v nogo. 

Po streljanju je osumljeni pristopil do poškodovančevega sina, ki je star 17 let, vanj uperil pištolo in sprožil, vendar do strela ni prišlo. 

Med streljanjem je bila poškodovana še ena mladoletna oseba, zadel jo je delec odbite krogle, dve osebi pa sta bili lažje poškodovani med begom pred streli. Policisti so zaradi spora med družinama pred incidentom posredovali še dvakrat, in sicer v četrtek in soboto. Takrat so uspeli vzpostaviti javni red in mir. 

Ko so policisti že zaključili aktivnosti na terenu, je prišlo do požara. Policisti so ugotovili, da je zagorela hiša osumljenca, na kateri je nastalo za 20.000 evrov škode. Kdo je požigalec, še ni znano. Dva dni kasneje so bili obveščeni še o dveh požarih v istem naselju. Najprej je zagorela počitniška prikolica, nato pa ostrešje hiše, oboje v lasti osumljenca, ki so ga sicer v preteklosti že obravnavali.  Sicer so na kraju dogodka našli pištolo, za katero so kasneje ugotovili, da je bila pred leti ukradena pri vlomu v stanovanjsko hišo na območju Celja.

51-letnega moškega so policisti 10. septembra privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • munja 15:43 17.september 2024.

    Dokler bo oblast vedno bolj nesposobna in se bo ukvarjala samo s tem, kako še bolj napolniti svoje žepe, se ne bo nič spremenilo.

  • Avatar Zokispoki
    Zokispoki 15:08 17.september 2024.

    In kaj ste pri tem novega odkrili, ker napisali ste le to kar je Rom, na katerega je osumljeni streljal, novinarjem televizije povedal kmalu po napadu!?

  • nostradamus 14:50 17.september 2024.

    in bakreni naj bi se asimilirali in vklopili v druzbo bojim se da je to misija nemogoce