Slovenija > Črna kronika
52 ogledov

Smrt v vodnjaku

vodnjak, smrt, deklica
1/6
Žurnal24 main
V naselju Ihova je štiriletni otrok padel v 20 metrov globok vodnjak. Otrok je za posledicami nesreče umrl.

Sinoči nekaj pred 19. uro je v naselju Ihova na območju Policijske postaje Maribor v vodnjak padla štiriletna deklica. Reševali so jo prostovoljni gasilci iz Maribora in Benedikta, iz vodnjaka pa jo je izvlekel potapljač mariborskih poklicnih gasilcev.

 

Slišali smo jo še, kako joka in kliče na pomoč. Grozljivo je to, ko izgubiš otroka.
31-letna mati deklice

Po naših podatkih se je nesreča zgodila, ko je družina nesrečno umrle deklice prispela na obisk. Deklica se je okrog vodnjaka igrala s skupino otrok, med igro pa se je povzpela na približno pol metra visoko zaščito vodnjaka, ki je bila prekrita z – po mnenju prisotnih gasilcev – preperelimi lesenimi deskami, ki so pod njeno težo popustile. Dva otroka sta takoj stekla v hišo in dekličinim staršem povedala, kaj se je zgodilo.

 

Skupaj s sosedi so poskušali deklico potegniti iz vodnjaka, a jim to ni uspelo. V vodnjak so najprej po vrvi spustili dekličinega bratca, a je ni mogel več prijeti za roke, ker je tonila. Nato so v vodnjak spustili še njenega očeta, ki je v boju z mrzlo vodo in zaradi pomanjkanja kisika omagal. Iz vodnjaka so ga izvlekli prostovoljni gasilci iz Benedikta, ki so na kraj prišli v desetih minutah. "Po naši oceni jo šlo za 25 metrov globok vodnjak, v katerem je bila od štiri do pet metrov globoka voda," je za Žurnal24 povedal predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Benedikt Jože Maurič.

Maurič je dodal, da je bil v oziroma iz vodnjaka speljan tudi vodovod do hiše, tako da se je deklica pri padcu domnevno tudi poškodovala.

Prostovoljni gasilci do nje niso mogli
Gasilci iz Benedikta so do deklice poskušali z lestvijo iz vrvi, vendar so bili pri tem neuspešni. Po prihodu poklicnih gasilcev je bila deklica že pod vodno gladino.

"Naši poklicni gasilci so odstranili nadstrešek, postavili tako imenovani tronožec, s pomočjo katerega se je po vrvi v vodnjak spustil potapljač," nam je povedal poveljnik poklicnih gasilcev iz Maribora Aleš Ciringer. Potapljač je deklico pod gladino hitro našel, potegnili so jo na površje in predali reševalni službi.

Kot so nam povedali na mariborskem regijskem centru za obveščanje, so deklico prepeljali v mariborski klinični center, vendar je bilo žal že prepozno.

Po naših informacijah je bila že mrtva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.