Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Prodajal ponarejene vinjete

Slovenija 24.01.2014 vinjeta, namescanje nove vinjete za voznjo po slovenskih av Saša Despot
20-letnik iz okolice Slovenske Bistrice si je omislil donosen posel; ponarejal je vinjete in jih prodajal po polovičnih cenah.

Policisti iz Rač in Slovenske Bistrice so na podlagi suma, da se mladenič ukvarja s prepovedano dejavnostjo, na mariborskem sodišču pridobili odredbo za hišno preiskavo. Pokazala je, da je bil sum utemeljen.

Pri 20-letniku so namreč našli potrebne dokaze, ki ga bremeni kaznivega dejanja ponarejanja in uporabe ponarejenih vrednotnic ali vrednostnih papirjev. Ko je vinjete izdelal, jih je v promet po polovični ceni spravil pod pretvezo, da jih je za takšno ceno dobil od različnih zavarovalnih agencij. Koliko ponarejenih vinjet je spravil v promet, ni znano.

Pri mladeniču so policisti našli in zasegli tudi 12 ampul prepovedanih snovi v športu (testosteron), zaradi česar ga bodo ovadili še za neupravičeno proizvodnjo in promet s prepovedanimi drogami, odkrili pa so še 12 nabojev, za katere nima ustrezne orožne listine.

Mladeniča čaka kazenska ovadba. 

Komentarjev 3
  • ungisco 19:04 11.november 2014.

    Bi z lahkoto...če še maš katero jo kupim še jaz.. Zakaj pa dajo takšne nenormalne cene. Če jo ima kdo za drugo leto za polovično ceno ma naj kar pokliče ;)

  • 4krogci 18:32 11.november 2014.

    Takoj! Kje bo pa un mujo iz nadvoza videl al mam pravo al ne, sploh v kombinaciji z toniranimi sipami!

  • mihatirs 18:28 11.november 2014.

    Bi!