Slovenija > Črna kronika
185 ogledov

Pripadnik Odbora 2014 z berglo pretepel brezdomca

Patria Anže Petkovšek
Odmeva napad udeleženca shoda Odbora 2014 v središču Ljubljane, ko je z berglo huje poškodoval brezdomca.

Na napad na brezdomca so se pozno sinoči odzvali v društvu Kralji ulice in izrazili ostro obsodbo četrtkovega napada na brezdomca.

"Ogorčeni smo nad odkritim izražanjem nasilja, ki se je v konkretnem primeru odvilo nad šibkejšim, socialno ogroženim članom družbe," so sporočili iz društva. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je "udeleženec shoda, ki je imel v roki slovensko zastavo, napadel in v nadaljevanju skrajno nasilno obračunal" z brezdomcem Tonetom Pugljem, ki se pogosto zadržuje na tej lokaciji.

"Nasilnež si je pri tem pomagal z berglo, s katero je brezdomca udarjal po glavi in ga močno poškodoval. Oskrbeli so ga na urgenci ljubljanskega kliničnega centra," so navedli v društvu.

Kot je poškodovani Pugelj pojasnil za STA, sta se z napadalcem sporekla zaradi različnih stališč, tudi političnih, končalo pa se je s tepežem. Napadalec naj bi ga po njegovih besedah tepel tudi, ko je bil že na tleh. V parku pred sodno palačo so tudi po tem ostali znaki dogodka, tudi zlomljena bergla.

Na ljubljanski policijski upravi so povedali, da še zbirajo informacije o okoliščinah dogodka, so pa potrdili, da je v četrtek ob robu shoda Odbora 2014, ki je sicer potekal pred sodno palačo, en občan drugega udaril z invalidskim pripomočkom in ga tako poškodoval, da so poklicali reševalce. "Gre za prekršek javnega reda in miru, kršitelja smo popisali, zoper njega bo uveden postopek, saj gre za sum kaznivega dejanja s povzročanjem lahke telesne poškodbe," so pojasnili na policiji.

Odbor 2014 že tri leta prireja redne dogodke pred sodno palačo, s katerimi izraža svojo podporo Janezu Janšu, ki je bil sprva obsojen prejemanja podkupnine v zadevi Patria in je že tudi moral v zapor, a je bila nato sodba na ustavnem sodišči razveljavljena in vrnjena na prvostopenjsko sodišče. Primer je vmes zastaral.

Pretepeni Tone Pugelj sicer prav danes praznuje 60. let. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 14
  • Bethesda 20:05 22.april 2017.

    Vi pisete o tezji poskodbi, policija o lazji. Ne zavajajte.

  • tralala 14:03 22.april 2017.

    Saj razumem. Si tako intelektualno podhranjen, da sploh ne poznaš definicije sovražnega govora....booogi....:) Ti pomagam? Tvoj prispevek je bil spodbujanje in toleriranja nasilja: 'Prav, da je dobil po tintari...'....moj prispevek je pa samo dejstvo, da imaš vakum v glavi.

  • dragec 13:11 22.april 2017.

    Logično, desnica pred volitvami postaja nervozna in agresivna. Smrt desnici, svoboda levici.