Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Prijeli roparja pošte in zlatarne na Štajerskem

Po ropu pošte ... Nino Verdnik
Celjski kriminalisti so prijeli 24-letnega moškega iz Ljubljane in 21-letnika iz območja Šentjurja, ki sta osumljena ropa pošte oziroma zlatarne na Štajerskem.

Četrtega aprila letos so trije zamaskirani storilci vstopili v prostore zlatarne v Radečah. V zlatarni je bila v času ropa le lastnica.

Eden izmed storilcev je vanjo nameril pištolo, druga dva pa sta jo zvezala in ukradla več srebrnih in zlatih izdelkov. Po dejanju so vsi trije storilci stekli do avtomobila, parkiranega v neposredni bližini zlatarne, in pobegnili. 

Storitve opisanega kaznivega dejanja je kot eden izmed treh storilcev osumljen 24-letni moški iz območja Ljubljane.

Osumljenemu so kriminalisti odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja – ropa po členu 206/II kazenskega zakonika – privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju, ki mu je odredil pripor. Za sostorilcema kriminalisti še poizvedujejo.

Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen od treh do 15 let, so sporočili s PU Celje.

Prijeli roparja pošte

Kriminalisti so uspešno preiskali tudi rop poštne poslovalnice v Jurkloštru na območju upravne enote Laško. V popoldanskem času 25. maja letos je zamaskiran storilec vstopil v prostore pošte ter uslužbenki, ki je bila takrat v prostorih pošte, zagrozil s pištolo in od nje zahteval denar. Zaradi groženj z orožjem mu je uslužbenka izročila gotovino, storilec pa je pošto zapustil in pobegnil s kraja dejanja. 

Storitve opisanega kaznivega dejanja je osumljen 21-letni moški, stanujoč na območju Šentjurja. Kriminalisti so ga kazensko ovadili  zaradi suma storitve kaznivega dejanja – ropa po členu 206/I kazenskega zakonika.

V tem primeru je zagrožena kazen od enega do desetih let zapora, so še sporočili s celjske policijske uprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.