Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Preživel le oče

Žurnal24 main
Francoski predsednik Sarkozy je potrdil, da so v streljanju v Mavretaniji življenje izgubili štirje francoski državljani.
Sarkozy je dejal, da podrobnosti o dogodku še niso znane in da je preiskava v polnem teku. "Trenutno je še prezgodaj reči, kaj je razlog za ta napad, ki ga ne moram opisati, saj ne poznam niti motiva niti poteka dogodkov," je dejal med obiskom pariške bolnišnice. "Lahko samo potrdim žalostno vest in izrečem svoje sožalje," je še dodal. Sarkozy se bo o dogodku pogovoril z mavretanskim predsednikom Abdallahijem.

Motiv napada še ni znan. Napadalci so avtomobil žrtev pustili na kraju dogodka, ne ve pa se še, ali so iz avta kaj odnesli ali ne.

Rop ob avtocesti

Družina, ki je bila na počitnicah v Mavretaniji, se je ob robu avtoceste ustavila, da bi si pripravila piknik, ko so k njim pristopili oboroženi moški in zahtevali denar. Ko so roparji dobili denar, so začeli streljati z avtomatskim orožjem in nato pobegnili v starem mercedesu.

Štirje člani družine, med njimi naj bi bila vsaj dva otroka, so umrli, medtem ko je oče preživel. Zdravniki v bližnji bolnišnici so njegovo stanje opisali kot resno. Mavretanska vlada je že izrazila sožalje francoski vladi, niso pa želeli razkriti identitete družinskih članov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.