Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Pionir Wall Streeta ob 50 mrd. dolarjev

Piramidni sistem Ponzi scheme je pogoltnil 50 milijard dolarjev. Žurnal24 main
Nekdanjega direktorja newyorške borze Nasdaq Bernarda Madoffa, ki je tudi eden najuglednejših finančnikov na Wall Streetu, so aretirali zaradi suma prevare z vrednostnimi papirji.

Madoffa sumijo, da je upravljal finančni piramidni sistem, imenovan Ponzi scheme, v katerem je bilo izgubljenih 50 milijard dolarjev. Uslužbencem svojega podjetja Bernard L. Madoff Investment Securities LLC naj bi v sredo enostavno povedal, da je šlo le za veliko laž. Dejal naj bi jim, da je bil celoten posel prevara in da je izgubil okoli 50 milijard dolarjev ter da se namerava predati oblastem. Dodal je še, da želi 200 do 300 milijonov dolarjev, ki so mu še ostali, razdeliti med sodelavce, družino in prijatelje.

Le nesrečni dogodki?
Če bi Madoffa spoznali za krivega, bi lahko v zaporu preživel do 20 let in moral plačati do pet milijonov dolarjev kazni. Po plačilu varščine so ga izpustili. "Bernard Madoff  je dolgoletni vodja v industriji finančnih uslug. Skupaj se bomo borili, da prebrodimo te nesrečne dogodke," je Madoffa branil njegov odvetnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.