Slovenija > Črna kronika
2674 ogledov

Prekmurje: Mrtvo pijana na tirih obračala avto, nato je pripeljal vlak

Železniški tiri
K sreči ni bilo poškodovanih, saj je voznica vozilo prej zapustila.

Pijana voznica je v nedeljo zvečer v Šalovcih povzročila trčenje vlaka v njeno vozilo, s tem pa za 20.000 evrov škode. Voznica je napihala več kot 1,8 promila. Čaka jo ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanje javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvom, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Kot so pojasnili na murskosoboški policijski upravi, se je ženska v naselju Šalovci odpeljala do železniške postaje in želela vozilo obrniti. Zapeljala je čez peron, kjer sta kolesi zdrsnili proti tiru, voznica pa je vozilo zapustila.

Vlak trčil v vozilo, ki ga je odbilo

Ko je iz smeri Hodoša pripeljal tovorni vlak, je trčil v vozilo, ki ga je odbilo. V nesreči, ki se je zgodila okoli 22.30, se nihče ni poškodoval, je pa nastalo za okrog 20.000 evrov škode.

Voznica je kraj nesreče sicer zapustila, a so jo kasneje izsledili, so še navedli na policiji. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,86 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka oz. približno 1,81 promila.

Policisti bodo voznico ovadili zaradi ogrožanja javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvom, za kar je po kazenskem zakoniku zagrožena zaporna kazen do treh let.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • blayo 15:09 14.oktober 2019.

    Dajteno s temi naslovi... če bi bila mrtvo pijana ne bi nič obračala avta ampak bi ležala pod šankom...