Slovenija > Črna kronika
3728 ogledov

Tožilstvo bo zahtevalo višjo kazen

Stefan Cakić, obsojen uboja igralca Gašperja Tiča Anže Petekovšek
Tožilka, ki meni, da je bil Cakić ob koncu dejanja uboja Gašperja Tiča že prišteven, bo zahtevala višjo kazen.

Tožilka Tamara Gregorič se bo pritožila na višino kazni, ki je bila dosojena morilcu 44-letnega igralca Gašperja Tiča, poroča Dnevnik. 21-letni Stefan Cakić je bil aprila letos zaradi obsojen na osem let in šest mesecev zapora.

Stefan Cakić, obsojen uboja igralca Gašperja Tiča Obsojen Slovenija Stefan Cakić bo za uboj Gašperja Tiča sedel osem let in pol

Pritožili se bosta obe strani

Pritožbo na sodbo je za Dnevnik včeraj napovedal tudi Cakićev zagovornik Gorazd Fišer. Pojasnil je, da sodbe zaradi odsotnosti še ni dvignil, je pa seznanjen s tem, da ga čaka na pošti. Fišer kljub temu napoveduje, da bo pritožbo vložil konec prihodnjega tedna, kar ne čudi, saj je z njeno vsebino lahko že seznanjen. Cakiću so namreč sodbo takoj vročili v zapor.

Stefan Cakić, Sojenje Stefan Cakić Slovenija Starša Stefana Cakića: Po vrnitvi iz tujske legije se je zaprl vase, pomoč je zavračal

Cakić že v zaporu

Nekdanji pripadnik tujske legije, ki je Gašperja Tiča ubil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, Stefan Cakić, čeprav sodba še ni pravnomočna, ni v priporu, pač pa že v zaporu. Cakić je takoj po koncu sojenja zaprosil, da ga napotijo na predčasno prestajanje kazni in ga posledično iz pripora premestijo v zapor.

Cakić je takoj na začetku sojenja priznal, da je 18. junija lani v Tičevem stanovanju na Trubarjevi cesti v Ljubljani vzel življenje igralcu. Trdil pa je, da tega ni storil namenoma, da se dejanja ne spomni v celoti, spomnil pa se je, da se je v Tičevem stanovanju zbudil gol in z občutkom, da je bil spolno napaden.

sodišče Stefan Cakić Obdolženi uboja Gašperja Tiča Slovenija Stefan Cakić: "Šlo je za samoobrambo"

Tožilka: Na koncu je bil prišteven

Tožilka, ki je za Cakića zahtevala 12 let zapora, je menila, da četudi je bil Cakić ob začetku napada v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti (kombinacija alkohola, kokaina, infantilnosti in šibke osebnostne strukture, delno tudi afekta), je ta do konca najmanj pet minut dolgega obračuna izzvenelo. Cakić, ki je igralca ubil s kuhinjskim nožem, je Tiču rane na zatilju zadal, ko je ta že ležal na tleh in umiral. Cakić se je nato še stuširal in šele po tem šel iskat pomoč. Če bi to storil prej, bi po mnenju predstojnika Inštituta za sodno medicino dr. Jožeta Balažica, Tiču morda še lahko pomagali.

Komentarjev 4
  • kapibara1 07:51 13.julij 2018.

    @ode + @love... probajta še enkrat, me prav zanima, kaj nam hočejo prikriti !!

  • ode 17:43 12.julij 2018.

    Se pridružujem gornjemu komentarju. Kdo je cenzor na tem bednem portalu? Neki rdeči, okoreli aparatčik, ki briše vse komentarje, ki skušajo povedati resnico, ki ni po volju trenutnemu režimu.

  • Lovebites 14:32 12.julij 2018.

    Tajaj brisete komentarje?Da skrijete resnico,da bralci igramo vase lektorje,kwr ste navadni lenuhi in analfabeti. Raje brisite nadlezne poste o denarnih prevarah in prostituciji,kreteni ignorantski.Upam,da vas kmalu vzame vrag,ta vas butasti portal .