Slovenija > Črna kronika
8962 ogledov

Nova Gorica: Štirinajst deklet spolno nadlegoval, od še ene hotel denar

Irenej Bizjak zajem zaslona/tiktok
Razvpitemu tiktokerju Ireneju Bizjaku v Novi Gorici že sodijo zaradi kršenja spolne nedotakljivosti, včeraj je sedel še na zatožno klop v Kranju.

Na okrožnem sodišču v Novi Gorici se danes nadaljuje sojenje razviptemu tiktokerju Ireneju Bizjaku iz okolice Ajdovščine. Obtožen je spolnega nadlegovanja 14 mladoletnic iz vse Slovenije prek družbene platforme. Toda obeta se mu še več sodnih postopkov, eden se je včeraj že začel na kranjskem okrožnem sodišču, tokrat zaradi poskusa izsiljevanja. Podobno kot na severnem Primorskem je krivdo zanikal.

Irenej Bizjak | Avtor: D. M. Včeraj pred kranjskim sodiščem D. M.
Razbil bo njenega očeta

Sedemindvajsetletni Vegan, kot si je sam nadel vzdevek, naj bi prek tiktoka in SMS-sporočil med 12. aprilom in 9. majem 2022 od S. A. skušal izsiliti 400 evrov, sicer da bo napadel njenega očeta, oziroma, kot je zagrozil na prvem videoposnetku, "da ga bo razbil", in na naslednjem, "da ga bo na gobec". Kasneje si je zaželel še obresti in je znesek dvignil na tisočaka.

Prestrašena Kranjčanka je vedela, da Bizjak pozna njen naslov, a mu zahtevane vsote kljub temu ni izročila, pač pa ga je prijavila policistom. Toda oktobra lani naj bi mu vendarle dala 300 evrov, po zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom pa jo je zanimalo, ali lahko ovadbo umakne.

Čeprav je torej ostalo pri poskusu izsiljevanja, bodo Veganu začeli soditi, predvidoma konec leta. Tako kot na sodišču v Novi Gorici, ga brani odvetnik po brezplačni pravni pomoči Bruno Krivec, ki se je včeraj strinjal s predlogom tožilca Jožeta Čeruja, da naj se zasliši oškodovanko in pričo G. O.

Veš, kako boš uživala z mano

Medijsko bolj odmevna je obravnava v Novi Gorici, ki pa poteka za zaprtimi vrati zaradi zaščite mladoletnih deklet. Bizjak se jim je na tiktoku v živo javljal tudi večkrat na dan in jih nagovarjal.

A si samska?
Ne povem.
Koliko si stara?
Ne povem.
A naj ti poziram? (Bizjak si s prstoma raztegne usta in izteguje jezik.)
A bi spala z mano?
Ne.
A blow job bi mi naredila, reci ja!
Ne.
Lahko fukava tudi v mojem fordu na zadnjih sedežih, lahko pa te dam tudi na havbo in potem porivam... Kolikokrat na dan si jo rajcaš?

In drugi: "Veš, kako boš uživala z mano. Njegovega niti čutila ne boš, z mano pa boš doživljala tak orgazem, predstavljaj si. Vriskala boš od užitka."

Tretjo je pozval, naj se slika naga v ogledalu: "Od blizu si slikaj muco in rito. Dva prsta v pizdi slikaj, prav?"

Ob tem jih je vabil, naj se z njim  spoprijateljijo na snapchatu, kjer se posnetki in sporočila kmalu izbrišejo.

Pobegnil iz pripora

Kljub več kot dveletnemu prizadevanju staršev oziroma odraslih sledilcev, da bi ga ustavili, tudi s prijavami na policijo, so šele lani ukrepali kriminalisti iz Nove Gorice ter ga osumili kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost (pridobivanje oseb, mlajših od petnajst let, za spolne namene po 173.a členu, po 176. členu, ki opredeljuje kazniva dejanja prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva, ter 173a. členu kazenskega zakonika).

Bizjaka so priprli, vendar se za rešetkami ni umiril in je januarja pobegnil. "Do pobega je prišlo med spremstvom pripornika iz upravnega dela oddelka, kjer je preko videokonferenčne povezave potekalo njegovo zaslišanje na podlagi odredbe sodišča, nazaj v zaprti del oddelka. Pravosodna policista sta v skladu s pooblastili izvedla zasledovanje pripornika, najprej s tekom, nato z avtomobilom, žal neuspešno. Takoj po izrednem dogodku so bili izvedeni vsi potrebni postopki obveščanja policije in sodišča, ki je odredilo pripor, izdana je bila tudi odredba za razpis tiralice. Pripornik je trenutno še vedno na begu," so takrat sporočili iz republiške uprave za izvrševanje kazenskih sankcij.

Krivi so starši in otroci

Ajdovca so izsledili že naslednji dan prijeli in za rešetkami je pričakal začetek sojenja, potem ko ga na predobravnavni narok ni bilo in je sodišču le pisno sporočil, da krivde ne priznava. Sodni senat, ki mu predseduje sodnica Andrejka Luznik, ga je sicer pričakoval že 28. maja, a je najprej javil, da ga ne bo, ko pa si je premislil, za privedbo ni bilo na voljo pravosodnih policistov. Poskušali so vzpostaviti videokonferenčno povezavo, vendar so se pojavile tehnične težave.

Ko je ta mesec le sedel na zatožno klop, je krivdo valil na otroke in njihove starše ter pojasnjeval delovanje komunikacijskih platform.

Grozil novinarjem

Že ves čas se je tudi spravljal na novinarje, ki so opozarjali na njegova dejanja. Njegov dopis smo prejeli tudi v naše uredništvo: „Svinja pofukana lažnjiva, kaj ti ni jasno smrad umazan. A ti boš mene žalil s pedofilom. Ti gnoj smrdljiv. Poglej se kakšna svinja smrdljiva si... Dej fukni se pod vlak. Smrad umazan. Noben te ne bo pogrešal, ker te noben ne mara. Še lastni starši se te sramujejo. Svinja grda. Izbriši članek in si prereži vratne žile. Noben ne bo bral tisto sranje. Ker se takoj vidi da je vse zlagamo. Ti opica lažnjiva..."

Ker je nekaterim novinarjem konkretno grozil, so ga ovadili na policijo, ta pa naprej na tožilstvo. Tudi zato ga še čakajo sodni postopki.

Komentarjev 12
  • Avatar Antikrist6
    Antikrist6 18:03 27.junij 2024.

    Ta pedofil je eden najbolj primernih kandidatov za katoliškega duhovnika.

  • Enzgg4 11:33 27.junij 2024.

    Najbolj je pa smešno, da en tak hlamadre grozi, da bo na gobec enga fotra. Ki ga 100% še nikoli ni videl. Po možnosti ima tisti foter 1m čez ramena in bi tega jolbeta tako razmontiral, da ga niti 100 ...prikaži več čarovnikov ne bi sestavilo skupaj.

  • rafo 09:43 27.junij 2024.

    Za kitajsko kontracepcijo ,posaditi ga na skret na strbunk ,od zadaj pa z dvemi cegli mocno po jajcih