Slovenija > Črna kronika
1492 ogledov

Mladi voznik po mestu 158 km/h, to je sledilo

Prometna Policija Saša Despot
Neprilagojena hitrost, sploh v povezavi z neizkušenostjo voznikov začetnikov, eden najpogostejših vzrokov najhujših prometnih nesreč.

Celjski policisti so včeraj ponoči na celjski obvoznici iz smeri Medloga proti Čopovi ulici, kjer je hitrost omejena na 70 kilometrov na uro, posneli in ujeli voznika začetnika, ki je vozil kar 158 kilometrov na uro. Poleg tega je vozil neregistrirano vozilo, ki ni bilo obvezno zavarovano,  prav tako za vozilo ni bil opravljen tehnični pregled. "Za omenjeno prekoračitev hitrosti je predpisana globa v višini 1.200 evrov in stranska sankcija prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljena za vse kategorije motornih vozil, ki jih poseduje. Za vožnjo z neregistriranim vozilom je predpisna globa v višini 100 evrov, za vožnjo z vozilom brez opravljenega tehničnega pregleda pa 500 evrov. Zaradi vožnje z vozilom brez sklenjenega obveznega zavarovanja, bodo zoper lastnika vozila izvedli prekrškovni postopek," so pojasnili na PU Celje.

"Nikar ne pozabimo, da je neprilagojena hitrost, sploh v povezavi z neizkušenostjo voznikov začetnikov, eden najpogostejših vzrokov najhujših prometnih nesreč. Vsem voznikom zato svetujemo naj prilagodijo hitrost vožnje veljavnim omejitvam, svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na vozišču. Le na ta način bomo doprinesli k večji varnosti na naših cestah," opozarjajo policisti. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Zokispoki
    Zokispoki 12:55 09.julij 2024.

    Ne želim opravičevat mladega nerazsodnika, ker ni opravičila, bi pa vseeno rad avtorja opomnil na malce pretiran naslov. Divjanja po tej obvoznici ne moremo dobesedno enačiti z divjanjem po mestu, kot se da sklepati iz naslova. V smeri vožnje tega ...prikaži več divjaka ni nobenega priključka ali prehoda za pešce. Obvoznica ima en podhod, saj vzporedno poteka železnica. Kolesarska in peš pot sta na nasprotni strani ločeni od vozišča! Gre vendar le za odsek, ki ga od naselja ločita tako nasip, kot železnica...