Slovenija > Črna kronika
2441 ogledov

Nesreča motoristov, eno uro je bila cesta delno zaprta

Prometna nesreča, trčenje motoristov, Materija PGD Materija
V nedeljo popoldan je na cesti pred Materijo prišlo do trčenja dveh motornih koles.

Naletno sta trčila voznika motornih koles, ki sta vozila iz smeri Obrova proti Kozini, so v poročilu zapisali gasilci PGD Materija.

"Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so zavarovali kraj, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenemu nudili prvo pomoč in pomagali pri nadaljnji zdravniški oskrbi ter transportu v reševalno vozilo, na motornem kolesu izklopili vire energije in posuli iztekle tekočine. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bil en vozni pas glavne ceste približno eno uro zaprt za promet. Intervencija je bila zaključena ob 17.14," so zapisali gasilci. 

Na intervenciji je sodelovalo 12 gasilcev PGD Materija s tremi vozili (še štirje gasilci so bili v pripravljenosti v gasilskem domu), zdravnik in reševalec ZP Hrpelje, policisti PP Kozina ter uslužbenci cestnega podjetja.

Policisti so ugotovili, da sta 49-letni državljan Italije in 51-letni Izolan vozila v koloni od Obrova proti Kozini. Državljan Italije je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v Izolana, po trčenju pa padel in se poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • atamama 11:31 08.oktober 2024.

    Dva motorista, v žargonu AVP, 2 udeleženca ''ranljive kategorije'' sta se peljala ''čist počasi'' po sredinski črti-polni. Še sreča, da je najhitrejši avto vozil 90km/h ali manj, sicer bi njuno prehitevanje imelo žrtve. Aha, saj to je praksa....