Slovenija > Črna kronika
5515 ogledov

Neposlušno prostitutko za dva dni zaklenil v sobo brez hrane

prostitutka prostitucija Reuters
Na ljubljanskem okrožnem sodišču potekajo predobravnavni naroki zoper kriminalno združbo, ki ji očitajo zlorabo prostitucije.

Glavni v domnevni desetčlanski kriminalni združbi, ki naj bi se ukvarjala z zlorabo prostitucije, nekateri člani pa tudi s preprodajo mamil, naj bi bil 66-letni inženir hotelirstva iz Grosupljega Mladen Bilić, njegova pomembnejša pomočnica pa Laura Teuta Kovče iz okolice Litije. Slednja je 45. rojstni dan minuli petek praznovala v zaporu na Igu, kjer prestaja osem let in 11 mesecev dolgo kazen zaradi enakega kaznivega dejanja – zlorabe prostitucije in prometa s prepovedanimi drogami.

Laura Teuta Kovče | Avtor: D. M. Laura Teuta Kovče D. M.
Naj spi z delavci

Bilić naj bi najmanj od septembra 2020 do hišnih preiskav v začetku lanskega decembra sodeloval pri prostituciji tako, da je v Vili Klara v ljubljanskem Trnovem, ki jo je imel v najemu, menda za 1300 evrov nas mesec, in v sobah v Peruzzijevi ulici  dekletom iz Slovenije in republik bivše Jugoslavije zagotavljal pogoje za nudenje spolnih storitev. Za uporabo sobe so mu menda morale plačevati od 60 do 80 evrov na dan oziroma 1800 evrov na mesec. Če niso zaslužile dovolj, jih je enostavno zaklenil, dokler dolga niso poplačale.

Takšen je bil primer Slovenke, ki je bila novembra 2020 v bolnišnici, januarja 2021 pa se je vrnila v Vilo Klaro. Bilić naj bi ji dvignil ceno najema na 70 evrov, v kar so bile vštete sveža posteljnina in brisače. Ker je imela dvakrat pri sebi samo petdesetaka, ji je zagrozil, da bo zaklenjena v sobi, dokler ne bo vsega plačala. To naj bi tudi storil, a ji je vendarle prinesel malico. Spet ji je zmanjkalo 20 evrov, zato je hrano odnesel. Brez jedače je bila tako zaprta dva dni. Ob tem ji je še dejal, da jo bo preselil na Peruzzijevo, če ne bo sposobna dati najemnine, pa naj tam spi z delavci, ki jih je veliko, za 30-40 evrov.

Polovica v žep

Bilić naj bi ponudil prostitutkam, da jim lahko stranke išče tudi Laura Teuta Kovče, ki jih je skrbela za oglase na spletnih portalih Avantura in Sloescort. Kovčetova se je, tako obtožnica, oglašala na delovne telefone in dogovarjala za storitve deklet, vseh skupaj je bilo 46, in vsaj enega fanta. Tarifa za pol ure je bila 70 evrov, za celo uro 120 in za spremstvo 200 evrov, polovico naj bi zadržala zase.

Prestajanje zaporne kazni naj Kovčetovi ne bi bistveno otežilo posla: od aprila do decembra 2022 naj bi se z Bilićem o sobah dogovarjala kar iz aresta oziroma med prostimi izhodi, prodajalke ljubezni pa naj bi po njenih navodilih nadzoroval njen pet let mlajši partner iz Severne Makedonije Sashko Krstevski.

Droge prodala policistoma pod krinko

Petinštiridesetletni Edin Sakić iz Bevk in njegova 28-letna zunajzakonska partnerica, državljanka Bosne in Hercegovine Draženka Mačak, naj bi bila s 47-letnim Suljom Ćeretijem, rojenim v Skopju, vendar slovenskim državljanom, vpletena tudi v trgovino z drogo. Ćereti naj bi jima lani prodal kokain in marihuano, ki jo je Sakić prodal tajnemu delavcu policije.  Ob tem naj bi par tudi gojil travo v dveh šotorih na Logu pri Brezovici. No, policistu pod krinko je 100 gramov kokaina za 3500 evrov prodal tudi Ćereti.

V sodni preiskavi se Bilić, Elamera Kovačič Ljubijankić, Sakić in Ćereti niso zagovarjali, krivdo pa so zanikali Krstevski, Mačakova, Teuta Kovčetova, Stefan Trajković in Almin Rujović.

Sakič, Mačakova in Ćereti naj bi vendarle razmišljali o priznanju krivde, zato je ljubljanski okrožni sodnik Srečko Škerbec predobravnavni narok zanje prestavil na oktober. Včeraj bi se o očitkih morala izreči Laura Teuta Kovče, a je njen zagovornik, odvetnik Miha Kunič, zahteval prenos pristojnosti na drugo sodišče. Kdaj bo na zatožno klop sedel Bilić, ni znano, neuradno pa še ne tako kmalu. Imel naj bi hude zdravstvene težave. Najvišja zagrožena kazen za zlorabo prostitucije v okviru hudodelske združbe je 12 let zapora.

Komentarjev 9
  • LukaMB 21:19 10.september 2024.

    Kaj pa vem, težko kakšno povem proti, nekateri ga rabijo vtaknit v herpes in triper, družba in življenje jih v to prisili. Prostitucija je najstarejša obrt in to ni nič novega, potrebno bi jo bilo legalizirati na polno.

  • atamama 09:27 10.september 2024.

    Kaj če bi jih najeli in naš DZ dali v tak režim.... Bi dvignili produktivnost, kajne?

  • Idioti 09:01 10.september 2024.

    Ma gonte to golazen takoj nazaj čez mejo , z doživljensko prepovedjo vstopa . Kaj zapravljate naš denar za njih !