Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Neokusna šala

Sporna satira Žurnal24 main
Anglijo je pretresla nemška revija Titanic, ki je objavila fiktivni plakat s produkti, na katerih je obraz Maddie McCann.

Veliko Britanijo, predvsem pa Kate in Gerryja McCann, je pretresla nemška revija Titanic, ki je objavila satiro na temo izginotja Maddie McCann.

Časnik je v svoji najnovejši številki natisnil plakat z različnimi izdelki, na katerih je obraz pogrešane štiriletnice. V naslovu piše Poiščite Maddie , v podnaslovu pa V vaši trgovini se nekje skriva Maddie. Še bolj neokusni pa so reklamni slogani. Pri čistilu na primer piše, da tekočina izbriše vse dokaze, tako da tudi testi DNK nimajo možnosti. Reklama za čokolado pa obljublja, da boste z nakupom te sladkarije za Interpol prispevali cent in tako pomagali oblastem, da vse maroške preprodajalce deklic in Portugalce zaprejo.

Predstavnik družine McCann je izjavil, da je ta oglas Maddiejine starše močno prizadel. "Časniku objave dekličine fotografije nismo dovolili," je še dodal.

Oglasil se je tudi urednik Titanica in povedal, da se McCannovim ne bodo opravičili, saj jih s satiro niso nameravali kritizirati. Satira naj bi bila poleg tega namenjena le nemškemu občinstvu. "Ne norčujemo se iz dekličinega izginotja, temveč iz medijev, ki so ta primer tako napihnili," je še dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.