Slovenija > Črna kronika
26914 ogledov

Nakradel za 17 tisoč evrov goriva, zdaj so ga dobili

Petrol bencinski servis Profimedia Gneča na Petrolovem servisu.
Ljubljanski policisti so odvzeli prostost osumljencu tatvin goriva.

Ljubljanski policisti so v zadnjem tednu odvzeli prostost 41 letnemu državljanu Slovenije, ki je osumljen storitve več kaznivih dejanj tatvin goriva na bencinskih servisih.

V preiskavi so ugotovili, da se je od sredine marca do sredine junija letos z osebnim vozilom, na katerem je imel nameščene ukradene registrske tablice, večkrat pripeljal na bencinske servise v mestu Ljubljana in njeni okolici. Tam je v vozilo in v posode, ki jih je imel v prtljažnem delu, natočil gorivo in vedno s kraja odpeljal, ne da bi gorivo plačal. Z navedenimi dejanji je povzročil skupno za nekaj več kot 17.000 evrov materialne škode, so sporočili policisti. 

"Osumljenec, ki je bil s strani policije že večkrat obravnavan za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete, je bil zaradi suma storitve 79 kaznivih dejanj tatvine, 5 kaznivih dejanj prikrivanja in enega kaznivega dejanja zatajitve, priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor," so sporočili policisti. 

Policisti trenutno še vedno zbirajo obvestila in ugotavljajo dodatne okoliščine, saj sumijo, da je isti osumljenec vpleten še v vsaj 25 istovrstnih kaznivih dejanj. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • atamama 14:52 04.julij 2024.

    Hahaha, poleg tega kar je nakradel bo povzročil še stroške dela Policije, tožilstva in sodišča. Vnaprej pa je znano, da od njega ne bo moč nič izterjati. To pa vedo že sedaj na tožilstvu, pa tudi sodišču bo takoj jasno. ...prikaži več Torej naj ga spustijo. Ne razumem kako pa je lahko tožilstvo črpalkarja, ki je branil svojo posest in imovino tako hitro in efektivno obsodilo. Nekaj hudo smrdi na nivoju tretje veje oblasti, posebno ko se uveljavljajo ''vatli'' enakosti pred zakonom.

  • bobubob 12:44 04.julij 2024.

    Ja, dobili so ga. Tako kot 'dobivajo ' vsak dan migrante. In kaj sedaj? Dobil bo količinski popust na sodišču, v zaporu pa se bo malo spočil, da bo fit za uresničevanje naslednjih njemu neodtujljivih državljanskih pravic, ki pripadajo kaki ...prikaži več naši dragoceni nedotakljivi in neenakopravni (ker se pač zanje zakoni izvršujejo drugače) etnični skupini. V Brščičevem 'fašizmu' bi tak osebek moral škodo in stroške postopka povrniti z lastnim družbi koristnim delom. Pa da ga vidimo naslednjič...

  • Yanez 12:44 04.julij 2024.

    (Pre)dolgo so ga lovili...