Slovenija > Črna kronika
2469 ogledov

Na kolo z 2,5 promila alkohola, padec je bil neizbežen

Profimedia
Z novomeške policijske uprave poročajo o pestrem vikendu, tudi več prometnih nesrečah pod vplivom alkohola.

Začelo se je s hudo pijano kolesarko, ta je v soboto zvečer padla na Cesti krških žrtev v Krškem, tamkajšnji policisti pa so ugotovili, da je 50-letnica kolesarila po kolesarski stezi, pri prečkanju glavne ceste pa izgubila oblast nad kolesom. Kršiteljica, ki se v nesreči ni poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 1,19 miligramov alkohola (2,5 g/kg). Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov ji bodo izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola vozil nezanesljivo

Policisti PPP Novo mesto so v noči na 29. 6. na avtocestnem priključku na območju Smednika zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da ima 24-letni voznik v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola (1,3 g/kg). Kršitelju so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Po vplivom alkohola povzročil nesrečo

29. 6. okoli 7. ure so bili policisti PP Krško obveščeni o prometni nesreči v Krškem. Ugotovili so, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila Audi A4 izgubil oblast nad vozilom, trčil v robnik in v drog javne razsvetljave. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,61 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pijan voznik pobegnil s kraja prometne nesreče

V noči na 30. 6. smo bili obveščeni o prometni nesreči v Češči vasi, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste, se z vozilom prevrnil in pobegnil s kraja prometne nesreče. Poškodovanega sopotnika so reševalci na kraju oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so takoj pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev pobeglega voznika. Na območju naselja Brezje so ga izsledili in prijeli. Ugotovili so, da gre za 25-letnega povzročitelja, ki se je v nesreči prav tako lažje poškodoval, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,58 miligramov alkohola (1,2 g/kg). O pobegu s kraja nesreče, vožnji pod vplivom alkohola in drugih kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:11 01.julij 2024.

    Ja, včeraj je očitno bilo nekaj v zraku, ker je folk očitno vinjen delal totalne bedarije, žal v prometu. Videla dva padca iz kolesa in ena peška. Bog pomagaj!

  • atamama 16:31 01.julij 2024.

    In kakšen bo izplen? Kršitelji bodo kupili druga vozila iz socialne podpore in otroških dodatkov, tožilci bodo zavrgli večino ovadb, če pa slučajno pride v roke sodniku za prekrške pa bo ta ugotovil/a da kazen ni izterljiva..... in tako v ...prikaži več brk vsem delovnim in bogaboječim plačevalcem davkov in kazni. Ali ni nekaj hudo narobe?