Slovenija > Črna kronika
62 ogledov

Moldavijcu zasegli ukradeno vozilo

zaseženo vozilo
1/2
PU Koper
Koprski policisti so na bencinskem servisu v Lipici ustavili 22-letnega Moldavijca, ki je bil v Sloveniji nezakonito, in mu zasegli terensko vozilo, ki je bilo ukradeno v Italiji.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Koper so pri opravljanju nalog včeraj v dopoldanskem času na bencinskem servisu v Lipici preverjali terensko vozilo znamke Toyota Landcruiser, tip D-4D, moldavijskih registrskih številk, ki ga je vozil 22-letni državljan Moldavije.

Pri pregledu so ugotovili, da je državljan Moldavije nedovoljeno vstopil v Republiko Slovenijo in ne izpolnjuje pogojev za vstop in bivanje v naši državi, saj ni posedoval predpisanega vizuma, so sporočili iz PU Koper.

Pri nadaljnjem preverjanju terenskega vozila po evidencah ukradenih vozil pa se je izkazalo, da je bilo vozilo ukradeno v Italiji. Voznik je že imel pri sebi ponarejeno prometno dovoljenje Moldavije in zavarovalno polico za vozilo (zeleno karto). Vozilo so mu zasegli in bo v nadaljevanju vrnjeno zakonitemu lastniku.

Moldavijec je bil zaradi zbiranja obvestil in dokazov priveden in pridržan na Policijski postaji za izravnalne ukrepe Koper. Zanj so podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Kopru zaradi dveh kaznivih dejanj, in sicer zaradi prikrivanja in ponarejanja listin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.