Slovenija > Črna kronika
5 ogledov

Mehika: banditi oropali goste križarke

Carnival Splendor EPA
Neznanci so oropali 22 potnikov križarke Carnival Splendor, ki so se z avtobusom odpravili na ogled znamenitosti v mehiško mesto Puerto Vallarta.

Zamaskirani in oboroženi banditi so na poti proti mestu El Nogalito ustavili avtobus in oropali vse potnike. Slednji so tako ostali brez mobilnih telefonov, fotoaparatov, ur in drugih vrednejših predmetov, poročajo mehiški mediji.

Na srečo v ropu nihče ni bil poškodovan, tako da so se potniki na križarko brez težav vrnili v popoldanskih urah. Spletna stran informador.mx.com ob tem poroča, da so oblasti storilce že prijele.

Predstavniki križarke so se potnikom že opravičili za neljubi dogodek. Avtobusni izlet je namreč potekal pod organizacijo Carnival Splendorja. Največ težav imajo predvsem tisti potniki, ki so ostali brez potnih listov.

Toktratni incident je še en hud udarec za turistično zelo znan del mehiške riviere. V preteklih tednih se je namreč na omenejem območju povečalo število kriminalnih dejanj, zato je več turističnih agencij in ladjarskih družb odpovedalo križarjenja na tem območju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.