Slovenija > Črna kronika
465 ogledov

Med hišno preiskavo policisti našli zaboje, v njih je bilo to ...

zaseg prepovedane droge
1/2
PU Maribor
Policisti PU Maribor so opravili hišno preiskavo pri 43-letnemu moškemu in mu zasegli prepovedano drogo in orožje.

Policisti kriminalisti Policijske postaje Maribor II so v sredo odvzeli prostost 43-letnemu moškemu iz območja Kungote. Moškega so s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po I. odstavku, 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), privedli k dežurni preiskovalnemu sodniku iz Okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je zoper 43-letnika odredil pripor.

Policsti so med hišno preiskavo zasegli okrog 50 kilogramov prepovedane droge konoplje, več rastlin prepovedane droge konoplje dolžine od 120 do 220 centimetrov, prepovedano drogo LSD, 323 gramov produktov in ekstraktov iz konoplje, posušene rastlinske delce, ki so vsebovali prepovedano drogo Psilocibin, in druge predmete ter gotovino, za katero se sumi, da je bila pridobljena s preprodajo prepovedanih drog.

zaseg prepovedane droge | Avtor: PU Maribor PU Maribor

Prav tako so policisti med hišno preiskavo našli in zasegli prepovedano hladno orožje  – bokser.

Zoper kršitelja bodo zaradi kršitve določil Zakona o orožju uvedli prekrškovni postopek z izdajo odločbe v hitrem postopku. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.