Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Kriminalisti zaslišali Lovšina

Odvetnik zavrača sleherni sum. Žurnal24 main
Predsednik uprave Intereurope Andrej Lovšin je bil zjutraj na zaslišanju pri koprskih kriminalistih glede investicij Intereurope v Rusiji.

Njegov odvetnik Franci Matoz pa je po zaslišanju pojasnil, da gre za zbiranje obvestil zaradi prijave komisije za preprečevanje korupcije, ki jo je policija prejela glede investicij Intereurope v Rusiji. Kot so potrdili na koprski policijski upravi, jih je Lovšin obiskal zato, ker poteka predkazenski postopek, glede česa, pa niso želeli povedati. Po polurnem zaslišanju je Lovšinov zagovornik Matoz (ki je med drugim tudi odvetnik koprskega župana Borisa Popoviča) povedal, da je Lovšin pri kriminalistih pojasnil, da ni zlorabil nikakršnih pooblastil, prav tako naj ne bi prekoračil svojih pravic.

Kot je dejal, naj bi Lovšin ravnal v skladu s pooblastili, ki jih v družbi ima. S tem naj bi bilo po Matozovih besedah zbiranje obvestil končano. "Po moji oceni bodo morali kriminalisti ugotoviti, da tukaj ni bilo nikakršnega suma za kaznivo dejanje," je še dejal.

Na vprašanje, ali naj bi to ugotovili kljub dejstvu, da je moral nadzorni svet družbe nekatere pogodbe potrjevati za nazaj, je Matoz dejal, da je prepričanje, da bi moral imeti predsednik uprave soglasje nadzornega sveta za investicijo v Rusiji, zmotno. "Takšne omejitve iz njegovih pooblastil ne izhajajo," je dejal in dodal, da bo to zadeva, ki jo bo treba ugotoviti.

Na vprašanje, kako komentira Lovšinovo lastno priznanje, da je prekoračil pooblastila, in ali to pomeni, da bo svojo izjavo preklical, je odvetnik dejal, da naj bi bilo večkrat povedano le, da je investicija presegla prvotni znesek, za katerega je nadzorni svet zasedal najprej. Po Matozovih besedah pa je treba ločiti poroštva in investicije, o čemer se bo po odvetnikovih besedah v nadaljevanju lahko še govorilo, saj pri tem ni nikakršnega suma in nikakršnih kaznivih dejanj, je dodal. Matoz je še dejal, da je bil Lovšin h kriminalistom vabljen kot Andrej Lovšin, je pa v vabilu seveda naveden tudi kot predsednik uprave Intereurope, ker to funkcijo opravlja. Matoz tako osebno zastopa Lovšina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.