Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Kradli in prodajali naprej

Vlomilec Shutterstock
Koprski policisti so prijeli tri mladoletnike in 29-letnika, ki so na območju Ankarana in Hrvatinov vlamljali v hiše, nato pa ukradeno prodajali po nizkih cenah. Ovadili tudi nekatere kupce.

Oktobra, novembra in decembra so na območju Ankarana in Hrvatinov obravnavali več vlomov v stanovanjske hiše, iz katerih so izginjale predvsem zlatnina ter avdio- in videonaprave.

Policisti so med preiskavo ugotovili, da so vlamljali trije mladoletniki in 29-letnik, doma iz okolice Ankarana in Hrvatinov, so zapisali v Policijski upravi Koper. Pri hišnih preiskavah so policisti zasegli različne ukradene. Devetindvajsetletnika so s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zoper njega odredil pripor, ostali po so bili po zaslišanju izpuščeni na prostost.

Z nadaljnjo preiskavo so policisti ugotovili, da so osumljeni ukradene predmete takoj prodajali in podarjali osebam z območja Ankarana in Hrvatinov. Predmete so prodali po zelo nizkih cenah glede na dejansko vrednost, brez ustreznih listin, osebe pa so v večini primerov vedele, da predmeti izvirajo iz kaznivih dejanj, so navedli na PU Koper.

Tako so opravili še osem hišnih preiskav pri teh osebah zaradi suma prikrivanja. Večino predmetov so zasegli, po zaslišanju pa bodo policisti zoper vse podali kazenske ovadbe.

Zoper 29-letnika je sodnik odredil pripor, ovadili pa so tudi nekatere kupce ukradenih predmetov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.