Slovenija > Črna kronika
2884 ogledov

Bo Tičev morilec moral še enkrat na sodišče?

Stefan Cakić, osumljen umora igralca Gašperja Tiča Anže Petkovšek
Odvetnik Tičevega sina pripravlja odškodninsko tožbo.

22-letni Ljubljančan Stefan Cakić, ki mu je sodišče kazen zaradi uboja Gašperja Tiča zvišalo na deset let, se ne bo pritoži. "Zahteve za varstvo zakonitosti nismo vložili, ker je bila taka odločitev klienta," je za Delo povedal njegov zagovornik Gorazd Fišer. 
Cakića so po izreku kazni pred slabim letom, na njegovo željo premestili v zapor na Dobu, kjer kazen že prestaja.

Stefan Cakić, obsojen uboja igralca Gašperja Tiča Obsojen Slovenija Stefan Cakić bo za uboj Gašperja Tiča sedel osem let in pol

Cakić je priljubljenega igralca Gašperja Tiča ubil v igralčevem stanovanju na Trubarjevi v Ljubljani. S kuhinjskim nožem mu je zadal 17 vbodnih ran, dve smrtini. Senat ljubljanskega okrožnega sodišča je ocenil, da je Cakić šel v Tičevo stanovanje prostovoljno in da je tam med njima prišlo do stika, ki ni bil prisilen. V času uboja pa je bil zaradi alkohola in kokaina ter svoje infantilnosti in težnje k odvisnosti od oseb, ki jih dojema kot močne osebnosti, v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti. Obsojen je bil na osem let in pol zapora. 
Na odločitev se je pritožilo tako tožilstvo kot obramba, višji sodniki pa so pritrdili slednji in Cakiču kazen povišali na deset let.

sodišče Stefan Cakić Obdolženi uboja Gašperja Tiča Slovenija Stefan Cakić: "Šlo je za samoobrambo"

Polnoletni sin v odškodninsko tožbo?

Odvetnik David Sluga, ki je v sodnem postopku zastopal Tičevega starejšega sina, je za Delo povedal, da mu je klient naročil, naj v njegovem imenu zaradi duševnih bolečin ob izgubi očeta in materialne škode vloži odškodninsko tožbo, vendar ta še ni pripravljena.  Tičevi starši se ta to pot pravdse niso odločili, kakšna bo odločitev Tičevega drugega sina, ki je še mladoleten, pa še ni znano, saj mati Nataša Tič Ralijan zadeve ni pripravljena komentirati, poroča Delo. 

Nataša Tič Magazin Nataša Tič Ralijan: Tako se je spopadla z Gašperjevo smrtjo

 
Komentarjev 1
  • Buča Pepa 13:46 20.april 2019.

    Cakić je imel smolo, da mu ni sodil Zvjezdan