Slovenija > Črna kronika
1377 ogledov

60-letni voznik pridelal 3.470 evrov kazni

Policijska kontrola prometa Boštjan Tacol
Voznik ni upošteval znakov policistov. Izkazalo se je, da je storil več prekrškov, kar ga je na koncu drago stalo.

Policisti PP Krško so 4. oktobra okoli 20. ure v naselju Kalce - Naklo zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Peugeot 207, ki sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so policisti opravili preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da je imel voznik v litru izdihanega zraka 1,25 miligrama alkohola (2,6 g/kg).

Poleg tega 60-letni kršitelj ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. "Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zasegli so mu tehnično neizpraven avtomobil, mu odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi številnih kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o motornih vozilih in Zakona o voznikih na sodišče naslovili obdolžilni predlog ter mu izdali plačilni nalog. Za ugotovljene kršitve je določena kazen v višini 3.740 evrov," so sporočili s PU Novo mesto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.