Slovenija
65 ogledov

Člani SDS bi enega več

Na prvi konstitutivni seji so laški svetniki brez pripomb imenovali komisijo za Žurnal24 main
Konstitutivna seja. Svetniška skupina SDS je zamudila pritožbeni rok.

“Po našem štetju glasov bi morali imeti enega svetnika več, zato smo se pritožili,” je na konstitutivni seji dejal novoizvoljeni svetnik iz vrst SDS Srečko Lesjak. “Res so se pritožili, vendar so rok za pritožbo zamudili,” pa je po seji pojasnil župan Občine Laško Franc Zdolšek.

Župan tudi direktor
Podžupana še neznana. Franc Zdolšek bo župansko funkcijo za zdaj opravljal nepoklicno, saj je tudi direktor Vrtnarstva Celje. Bo pa ob sebi imel dva podžupana, ki ju še ni imenoval.

Sodna pot ni poceni
“Pritožbo oziroma ugovor bi morali vložiti v osmih dneh, a so ga šele deveti dan, torej prepozno. Zatem so se pritožili tudi na občinski svet, ki pa je pritožbo zavrnil kot neutemeljeno. Zdaj jim ostane le še pritožba na upravno sodišče, ki mora odločitev sprejeti v 30 dneh,” pojasnjuje predsednik občinske volilne komisije Milko Škoberne. Na vprašanje, kaj bi bilo po mnenju svetnikov SDS lahko narobe, je Škoberne odgovoril, da on o vsebini ne more presojati. “Zame je edino dejstvo, da so zamudili rok, medtem ko so vsi sumi, ki zdaj letijo na delo katerega od volilnih odborov, neutemeljeni. Pritožba na upravno sodišče pa je legitimna in legalna pravica, ki ni ravno poceni,” je dejal Škoberne.

V laškem občinskem svetu v tem mandatu sedi 23 svetnikov, največ, kar šest, iz vrst SLS, katere član je tudi župan Zdolšek, štirje so iz vrst SD, po tri imajo SDS, DeSUS in Mlada moč Občine Laško, dva pa stranki LDS in NSi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.