Slovenija
70 ogledov

Celovški dvori tarča vlomilcev

"Stanovalci so se zaradi vlomov in drugega obračali tudi name. Na varovanje so s Žurnal24 main
Varovanje. Danes bodo začeli s popisom del za vzpostavitev tehničnega varovanja.

“Težko rečem, delamo še popis,” je Bojan Klenovšek, stečajni upravitelj Vegrada AG, odgovoril na vprašanje, koliko vlomov je bilo v Celovške dvore, zaradi česar so pri Sintalu naročili 24-urno varovanje objektov. Varnostniki so konec tedna že zalotili vlomilca v poslovne prostore in ga predali policistom.

Po naših informacijah so se v nekatera prazna stanovanja naselili neznanci.Sicer pa so v Celovških dvorih problematične tudi garaže, po katerih naj bi dirkali neznanci, našli so tudi počečkane stene. Na Policijski upravi Ljubljana so včeraj potrdili, da so obveščeni o sumu storitve nekaj kaznivih dejanj, podrobnejši odgovor nam bodo posredovali danes.

Po besedah Klenovška bo fizično varovanje trajalo do vzpostaviatve tehničnega varovanja, kar pomeni predvsem elektronsko zapiranje vrat in razdelitev kartic lastnikom ter najemnikom stanovanj.

Danes bodo začeli delati seznam, kaj vse je za to potrebno storiti. Plačilo varnostnikom bo strošek stečajnega postopka, ki si ga bodo razdelili lastniki, del pa bodo pokrili tudi uporabniki stanovanj, je dejal Klenovšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.