Slovenija
366 ogledov

Branko Simonovič postal tretji podpredsednik državnega zbora

seja DZ Saša Despot
Na čelu državnega zbora se je predsedniku državnega zbora Dejanu Židanu (SD) ter podpredsednikoma Tini Heferle (LMŠ) in Jožetu Tanku (SDS), ki so bili na funkcije izvoljeni minuli teden, pridružil še Branko Simonovič iz Desusa.

V poslanski skupini Desus so poslanca Branka Simonoviča na mesto podpredsednika po tem, ko so se mu med koalicijskimi pogajanji odrekli v SMC. Danes je bil na tajnem glasovanju, kjer je glasovnice prevzelo 78 poslancev - vsi so oddali glasovnice, štiri pa so bile neveljavne -, Simonovič izvoljen kot tretji podpredsednik.

V izjavi za medije je po poročanju STA Simonovič zagotovil, da bo korekten in bo delal v skladu s poslovnikom ob spoštovanju vseh. Tudi na vprašanje, kako bo tretiral Levico, ki jo nekateri uvrščajo v koalicijo, nekateri pa v opozicijo, je odgovoril, da je podpredsednik vseh. "Pač je treba tudi razumeti, da ima vsaka stranka neko svojo specifiko," je dodal.

Simonovič sicer meni, da bo delo v DZ pestro in zahtevno. "Tudi ko je nastala ta koalicijska pogodba, ni bilo vse skupaj tako enostavno. Vendar če imamo željo, če imamo voljo, če imamo skupne cilje, je tudi to dokaz, da se to da," je dejal.

Simonovič, ki je letos dopolnil 65 let, prihaja iz Izole, po izobrazbi je univerzitetni diplomirani ekonomist. Do upokojitve je bil 20 let direktor Hotela Delfin v Izoli, štiri leta je bil tudi izolski podžupan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.