Slovenija
0 ogledov

Bralci: Uspehov športnikov ne cenimo dovolj

sprejem prihod žolnir olimpijske igre Tina Kosec/STA
Bralci, ki so sodelovali v anketi na našem spletnem portalu, so prepričani, da uspehov slovenskih športnikov ne cenimo dovolj. Upajmo, da se bo z dobro bero kolajn na tokratnih olimpijskih igrah v prihodnosti glede tega kaj spremenilo na bolje.

Na vprašanje Ali Slovenci dovolj cenimo olimpijske uspehe svojih športnikov? je 53 odstotkov odgovorilo z ne, 47 odstotkov anketirancev pa z da. V anketi je sodelovalo 411 bralcev.

Morda bomo slovenske športnike po letošnjih olimpijskih igrah v Londonu bolj cenili, saj so nam v domovino prinesli štiri kolajne. Najbolj smo lahko veseli zlate kolajne Urške Žolnir.

Ta je prvega avgusta prekosila vse tekmice in se z velikimi uspehi in simpatično osebnostjo zasidrala v srca slovenskih ljubiteljev športa.

Čop in Špik spet razveselila Slovence

Žolnirjevi sta sledila veslaška šampiona Iztok Čop in Luka Špik, ki sta osvojila bronasto medaljo.

"Najprej je tu olajšanje, da je to spodoben zaključek kariere. Je pa tudi malo grenkega priokusa. Mislim, da bi bila bolj enakovredna v boju za zlato, če bi bili pogoji popolnoma regularni, ampak na koncu je zmanjkalo," je med drugim po osvojeni medalji dejal Čop.

Že gleda v Brazilijo

Le tri dni za Žolnirjevo je Rajmond Debevec Slovence razveselil z bronasto kolajno.

"Izkoristil bi priložnost ter čestital Urški Žolnir in dvojcu Špik-Čop, ki so mi dali dodatnega navdiha, da zmoremo, da se lahko borim tudi sam, četudi s precej mlajšimi tekmeci, ker ni tako velikih pričakovanj in pritiskov vodstva, slovenske javnosti ..." je presrečen dejal po osvojeni kolajni in napovedal, da ga bomo spet lahko gledali na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Kozmus šampion

In za konec čestitajmo še Primožu Kozmusu, ki je znova potrdil, da je rojen za velike tekme in šampion, kakršnih ima Slovenija malo. Na svoji tretji tekmi sezone je kladivo zalučal najdlje letos in osvojil srebrno olimpijsko kolajno.

"Zagotovo sem zadovoljen. Če pogledam celotno sezono, je to velik uspeh. Je pa res, da je bilo tudi zlato dosegljivo z nekim normalnim metom. Ampak glede na to, kako se je razvijala sezona, je to zame zmaga," je povedal v pogovoru našemu posebnemu poročevalcu iz Londona Šimetu Dmitroviću.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.