Slovenija
36053 ogledov

Boscarol razkril, kaj si misli o Kordišu

Miha Kordiš Državni zbor / Matija Sušnik
"Verjetno bi bil srečen, če bi Pipistrel prodal za en evro in sledil njegovi viziji 'Vsi enaki, vsi revni'."

Kot smo že poročali, je Ivo Boscarol prodal Pipistrel podjetju Textron s sedežem v Rhode Islandu. To s prevzemom Pipistrela cilja na segment trajnostnega letalstva, s pomočjo slovenske tehnologije pa bodo med drugim razvijali tudi leteče taksije. 

25 milijonov evrov od kupnine bosta Ivo in Taja Boscarol namenila Občini Ajdovščina, poleg tega bodo 3 evre za vsak dan dela v Pipistrelu dobili tudi zaposleni, ki bodo vsi obdržali službe.

A tudi to ni navdušilo poslanca stranke Levica Mihe Kordiša, ki se je na družbenih omrežjih odzval na prodajo podjetja. "Celo življenje trdo delaš, plačuješ davke in na stara leta životariš s 650 evrov penzije zato, da je vsled davčnih olajšav in proračunskih subvencij oligarh Ivo Boscarol za 218 milijonov bogatejši. Tvoje zgodbe v medijih ni, saj so zahteve po boljših plačah in pokojninah "nerealistične", podpora za "lenuhe" in cokla za "poštene podjetnike", medtem ko si koristnik olajšav in subvencij plačuje piar slikanje širokogrudne, skoraj dobrodelne javne podobe," je okrcal Boscarola in pozval k zadružnemu prevzemu in delavskemu upravljanju podjetij. 

Ivo Boscarol | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Boscarol pa je danes za Pop TV odgovoril poslancu, da je oligarh prej Kordiš sam, saj da sam nima niti politične moči niti denarja v tujini. "Verjetno bi bil srečen, če bi Pipistrel prodal za en evro in sledil njegovi viziji 'Vsi enaki, vsi revni'. Mislim, da bo ta denar, ki prihaja v Slovenijo ... da bo vsa Slovenija imela nekaj od tega, saj je s subvencijami vsak pripomogel k Pipistrelovi zgodbi."

Boscarol sicer meni, da so Slovenci o njem zelo deljenega mnenja: "Polovica bi mi postavila spomenik in polovica bi me utopila v žlici vode."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 89
  • eminenca 15:38 27.marec 2022.

    subvencija za fotovoltaiko, pa prodaš bajto, isto z biomaso, fasado, okna, itd ... je kdo vrnil subvencijo? kmetje kupujejo nove velike traktroje in opremo, ki postanejo njihova last, lahko tudi to prodajo, je kdo že vrnil subvencijo? študent, zlati maturant ...prikaži več gre na faks, dobi dobro štipendijo, patem pa via tujina ... je mogoče kdo od teh kaj vrnil državi? ... in še in še in še ... in potem se bomo prerekal kaj je kdo naredil, nekateri iz kruha drek, drugi so pa nekaj ustvarili... a je še kaj?

  • jakec1575 15:24 27.marec 2022.

    Lepo, da je boscarol pocastil obcino in zaposlene. A brez stevilnih drzavnih razpisov v kljucnih prelomih ne bi prisel tako danec. Kot receno, koristil je, kar je bilo na voljo in s tem ni nic narobe. A javnost rada pozablja, ...prikaži več da davkoplacevalci dajemo 100 mio za zaposlitvene programe subvencij za firme. Ko je treba davek placat, pa vsi vihajo nos in blatijo drzavo.

  • Majazmaja 11:21 27.marec 2022.

    Tale Kordiš lapa v tri krasne. Večkrat se sprašujem, kakšne droge jemlje. V življenju mu ni bilo treba migniti z mezincem. Kako lahko nekdo s premožnimi starši lahko očita nekomu, ki je podjetje ustvaril z lastnimi rokami, ki nudi krepko ...prikaži več plačano delo veliko zaposlenim, take pritlehne stvari? Kordiš (in njegov Mesečnik) je protipol Jajotu in ne eni ne drugi nimajo mesta ne le v parlamentu, pač pa v družbi!