Slovenija
30618 ogledov

Beovićeva napovedala veliko spremembo v pogojih za potrdilo o cepljenju

Bojana Beović Vlada RS
Šele to bo zaščita, ki bi trajala nekaj časa, je dejala.

Vodja posvetovalne skupine za cepljenje pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) Bojana Beović je za Radio Slovenija namignila, da bi lahko kmalu spremenili pogoje za veljavno potrdilo o cepljenju.

Kot je dejala, kaže, da bo treba shemo cepljenja za covid-19 spremeniti v bazično cepljenje in potem poživitveni odmerek. "In bo šele to zaščita, ki bi trajala nekaj časa. Kar bi seveda lahko pomenilo, da se spremeni tudi pogoj za zeleno covidno potrdilo," je pojasnila.

Trenutno je polno cepljenih okrog 54 odstotkov vseh prebivalcev Slovenije, zanimanje za tretji, poživitveni odmerek pa je precej visoko - prejelo ga je že več kot 240 tisoč ljudi.

Svetovalna skupina pod vodstvom infektologinje sicer poživitveni odmerek trenutno priporoča starejšim od 50 let, kroničnim bolnikom, osebam, ki so prejele vektorsko cepivo ter zaposlenim na delovnih mestih, kjer so bolj izpostavljeni okužbi.

Stanje v državi se po zadnjih podatkih nekoliko izboljšuje, čeprav je pritisk na bolnišnice še vedno močan. Včeraj so zabeležili 10-odstotni padec okužb v primerjavi s prejšnjim tednom. Več o tem v članku Novi podatki: Dobre novice, epidemija rahlo upada.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 34
  • bobubob 15:30 26.november 2021.

    Za vsako rit raste palica...dlje raste, debelejša je..... https://andraz-tersek.si/ljudi-su-zatvorili-mozak-prestali-su-razmisljati/

  • jakec42 18:15 23.november 2021.

    Prvo naj pocepi necepljene,potem pa posiljuje z 3.odmertkom cepljene-maltretiranje,saj sami ne vedo kaj bi radi!

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 16:05 23.november 2021.

    Imamo težavo, v NIJZ nam ne dovolijo umret ?! Nikoli ne bomo umrli, ker nas bodo priklopili na aparate, brez našega soglasja pri 90 letih!