Slovenija
28 ogledov

27 € za delnico NKBM

Žurnal24 main
Čeprav ministrstvo za finance in Nova Kreditna banka Maribor nista objavila končne cene za delnico banke, je po Bajukovih besedah mogoče sklepati, da bo cena delnice 27 evrov.

Ljubljanska borza je na svojih spletnih straneh objavila, da je predvideni datum začetka trgovanja z delnicami NKBM šesti december. © BOBO

 
Nova Kreditna banka Maribor (NKBM) in ministrstvo za finance kljub napovedim nista objavila končne cene za delnico banke. Mali vlagatelji in dobro poučeni institucionalni vlagatelji so lahko od 19. pa do 27. oziroma 29. novembra izražali interes za nakup delnic. Finančni minister Andrej Bajuk naj bi ceno za delnico NKBM glede na veliko zanimanje vlagateljev vladi predlagal 27 evrov .   Končno ceno za delnico NKBM mora namreč potrditi še vlada, "to pa moramo rešiti do ponedeljka zjutraj" , je dejal finančni minister Bajuk.

Bajuk: Za delnice NKBM vlada izredno zanimanje
Za delnice Nove Kreditne banke Maribor (NKMB) je bilo po besedah finančnega ministra Andreja Bajuka veliko zanimanja. "Ponudba je za osemkrat presegla pričakovanja," je dejal. Mali vlagatelji so oddali 102.000 naročil oziroma 26 odstotkov vseh danih ponudb, ki imajo skupno vrednost 2,5 milijarde evrov. Koliko dobro poučenih institucionalnih vlagateljev je oddalo interes za nakup delnic NKBM, pa Bajuk še ni želel razkriti. "Med njimi jih je bilo 49 odstotkov domačih in 25 odstotkov mednarodnih," je povedal.

Prodajalci 49-odstotnega državnega deleža v NKBM – več kot polovica delnic je namenjenih dobro poučenim institucionalnim vlagateljem, manj kot polovica pa malim vlagateljem – bodo po pričakovanjih danes objavili tudi podatke o tem, koliko delnic bo posamezni vlagatelj lahko dejansko kupil. Kot je navedeno v prospektu za ponudbo delnic NKBM javnosti, bodo podatki objavljeni na spletni strani NKBM.

Delnice na borzi predvidoma 6. decembra
Odbor za vrednostne papirje Ljubljanske borze je sprejel odločbo, da se v borzno kotacijo sprejmejo delnice Nove Kreditne banke Maribor (NKBM). Datum začetka trgovanja z delnicami s skrajšano oznako KBMR bo določen po izpolnitvi pogojev za trgovanje v sklopu borzne kotacije s strani izdajatelja. Predvideni datum začetka trgovanja je 6. december.

V borzno kotacijo je sprejetih vseh 23.357.984 navadnih kosovnih delnic NKBM, na kolikor je razdeljen osnovni kapital družbe, ki je 24,37 milijona evrov. Delnice so bile 18. maja 1998 vknjižene v centralni register Centralne klirinško-depotne družbe in s tem izdane v nematerializirani obliki. Agencija za trg vrednostnih papirjev je prospekt za uvrstitev delnic NKBM na borzo potrdila 16. novembra.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.