Slovenija
23 ogledov

174 jih čaka na sporazum

Sporazum je podpisan, a bosanski delavci bodo morali počakati še na ratifikacijo Žurnal24 main
Svetlik je danes z bosanskim ministrom Novićem podpisal sporazum o socialnem zavarovanju. 174 bosanskih delavcev na zavodu čaka na nadomestilo.

Minister za delo Ivan Svetlik je na Brdu pri Kranju z ministrom za civilne zadeve BiH Srdojem Novićem podpisal sporazum o socialnem zavarovanju. Z njim bodo državljani BiH, ki delajo v Sloveniji in imajo začasno prebivališče, v primeru izgube službe lahko prejeli nadomestilo za primer brezposelnosti, enako kot slovenski državljani.

Pravica do nadomestila bo, kot je obljubil Svetlik, veljala tudi za Vegradove delavce, ki so službo izgubili pred podpisom sporazuma in so se prijavili na zavodu za zaposlovanje. "Naš predlog in nasvet je, da se delavci iz BiH prijavijo na zavodu za zaposlovanje, vendar bodo pravice (nekaj sto evrov mesečno), tudi denarne, mirovale do sklenitve in ratifikacije ustreznega sporazuma z BiH," je ob stečaju Vegrada svetoval Svetlik. Na zavodu za zaposlovanje so nam potrdili, da imajo prijavljenih 174 takih delavcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.