Popotnik
15517 ogledov

Turistični biseri v naši bližini: ta konec tedna odpirajo vrata

Visit Ravno polje
1/4
Visit Ravno polje
Priložnost za spoznavanje manj poznanih zanimivosti, turističnih biserov in lokalne kulinarike.

“Za čudovita doživetja ni treba potovati prav daleč, saj nas čakajo številni neodkriti turistični biseri v naši neposredni bližini. Pogosto se prav za vogalom našega dvorišča v lokalni okolici skriva ideja za naslednji izlet," je prepričana Sonja Breznik, mag.turiz., koordinatorica Visit Ravno polje.

Slovenska turistična destinacija Ravno polje s prihajajočim koncem tedna prireja dogodek “Odpiramo vrata na turistična dvorišča”. Z dogodkom že četrtič odpirajo vrata na različne lokacije turističnih ponudnikov. S tem bo ponudila tako domačim kot tudi tujim obiskovalcem vseh generacij priložnost za odkrivanje manj poznanih zanimivosti, turističnih biserov in lokalne kulinarike, priložnost za drugačna doživetja in spoznavanje življenja na podeželju.

Visit Ravno polje | Avtor: Visit Ravno polje Visit Ravno polje

Stran od množic turistov

"Svetovni dan turizma, ki ga vsako leto praznujemo v septembru, je odlična priložnost za raziskovanje naše prelepe dežele, še posebej perspektivnih turističnih destinacij. Veseli nas, da tudi destinacija Visit Ravno polje z vsakim letom pridobiva na prepoznavnosti in da z drugačno ponudbo privablja vse več lokalnih, tranzitnih in butičnih turistov, ki si želijo drugačnih doživetij, stran od mestnega vrveža in množic turistov," pravi Breznikova.

"Dogodek “Odpiramo vrata na turistična dvorišča”, ki ga organiziramo ob svetovnem dnevu turizma, je odlična priložnost, da obiskovalcem približamo pristna doživetja in številne zanimivosti. Lepo vabljene vse generacije, ki si želite doživeti nekaj novega. Presenečni boste, kaj vse lahko doživite na tako majhnem prostoru," je sklenila. 

Spoznavanje gob in mineralov

V letu 2019 ustanovljena turistična destinacija Visit Ravno polje, ki se razteza preko petih občin na Dravskem polju – Kidričevo, Starše, Miklavž na Dravskem polju, Hajdina in Rače-Fram, letos ob svetovnem dnevu turizma že četrto leto zapored organizira dogodek “Odpiramo vrata na turistična dvorišča”, in sicer v soboto in nedeljo, 28.9. in 29.9.2024, med 11. in 17. uro.

Ob 2-dnevnem dogodku bodo lokalni ponudniki odprli vrata domačim in tujim turistom, ki želijo bolje spoznati to zanimivo in slikovito destinacijo. Tako bodo lahko spoznavali življenje na deželi, odkrivali zgodbe iz preteklosti, spoznavali svet gob, mineralov, bogate dediščine pa vse do pokušin domačih lokalnih dobrot in uživali v naravnih lepotah.

Visit Ravno polje | Avtor: Visit Ravno polje Visit Ravno polje

Poudarek destinacije Ravno polje je predvsem na podeželskem turizmu, stran od urbanega in masovnega turizma. Destinacija ponuja poleg številnih unikatnih doživetij in zanimivosti tudi priložnosti za pristen stik z naravo in z domačini, odkrivanje bogate kulturne dediščine ter uživate v pristnih domačih okusih.

Vipavski grad Slovenija Popotnik Te zanimive razvaline še danes burijo duhove

Ob dogodku “Odpiramo vrata na turistična dvorišča” pripravljajo lokalni ponudniki na različnih lokacijah pester program in zanimivo dogajanje za vse generacije v soboto in nedeljo, 28.9. in 29.9.2024:

  • ogled gradu Rače in Grilove etnološke zbirke,
  • ogled Rimske gomile, v kateri se nahaja tudi kamnita grobnica (samo v nedeljo, 29.9.2024),
  • spoznavanje sveta mineralov in fosilov v muzeju Pangea (samo v nedeljo, 29.9.2024),
  • obisk kmetij (siri in druge mlečne dobrote, pirine dobrote, različna olja, žita,…) – kmetija Selinšek, kmetija Žitnik, kmetija Pal,
  • pokušine domačih dobrot na kmetiji Žitnik,
  • delavnica peke kruha z drožmi,
  • ogled vinske kleti in vinska degustacija,
  • spoznavanje sveta gob v gobarskem učnem parku Snežka, kjer bodo skuhali tudi odlično gobjo juho
  • skupinsko gobarjenje,
  • ogled zbirke starodobnikov (traktorji, motorji) na kmetiji Pal (samo v nedeljo, 29.9.2024),
  • uživanje med rastlinjem in cvetjem v Brankinem vrtu,
  • delavnica poslikave panjskih končnic,
  • delavnica spoznavanja orodja in pripomočkov naših babic ter dedkov.
     

Celoten program je dostopen povezavi:
https://visitravnopolje.si/ze-cetrtic-odpiramo-vrata-na-turisticna-dvorisca-28-9-in-29-9-2024/

anja.scuka@styria-media.si

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.