Ni veliko panog, ki jih pandemija ne bi pretresla, med huje prizadetimi pa je gotovo turizem. Uredništvo svetovno znanega medija TIME se zaveda posledic, ki jih je pandemija zadala turizmu, zato je njihov tretji vsakoletni seznam oziroma izbor najboljših 100 krajev na svetu v marsičem tudi poklon ljudem in podjetjem v panogah, ki so v izrednih okoliščinah odkrili načine za prilagajanje, razvoj in inovacije.
"Seznam poudarja iznajdljivost in ustvarjalnost, pri ponovnem odpiranju destinacij po vsem svetu," so zapisali pri sloviti ameriški reviji, ko so prejšnji mesec objavili seznam stotih najbolj edinstvenih krajev, ki ponujajo nove in zanimive izkušnje. Nanj pa so uvrstil tudi Ljubljano – 'kulinarično prestolnico', kot so jo poimenovali.
Tovrstne objave v priznanih medijih so v teh časih za Ljubljano še zlasti pomembne – z vidika promocije in kot dokaz, da se uspešno razvija v vodilno ustvarjalno in kakovostno turistično destinacijo.
Pri reviji sicer menijo, da je prihod prvega Michelinovega vodnika leta 2020 dal še večji zagon slovenski gastronomski sceni. Izpostavijo Michelinovo ljubljansko nagrajenko, restavracijo Atelje, in degustacijske jedilnike njenega chefa Jorga Zupana, navduši pa jih tudi Odprta kuhna – kot ena najbolj priljubljenih kulinaričnih tradicij v mestu.
Med najboljšimi novostmi Ljubljane navedejo okolju prijazen hostel The Fuzzy Log, katerega gostje lahko med drugim prespijo tudi v šotorih na strešni terasi, in Cukrarno, prenovljeno rafinerijo sladkorja iz 19. stoletja, ki bo kmalu okrepila kulturno dogajanje v mestu.
Nje,nje,nje....!!!