Popotnik
7243 ogledov

To je pet najlepših slapov pri nas

Slap Savica
Bliža se vikend in s tem tudi odločitev, kam na kratek izlet. Predstavljamo vam pet slovenskih slapov, ki se uvrščajo med najlepše pri nas.

Drveči, grmeči in osupljivi – taki so slovenski slapovi, ki se spuščajo tudi več kot 130 metrov v dolino. Ob deževnem vremenu slapovi postanejo še bolj mogočni in obiskovalcem prikažejo vso silo, ki jo premorejo. Slovenija je tudi dežela vode, zato lahko pri nas najdemo veliko število prelepih slapov.

Slap Savica | Avtor: Profimedia Profimedia
Slap Savica

V bližini Bohinjskega jezera se lahko obiskovalci sprehodijo do slapa Savica, najbolj znanega in obiskanega slapa v Sloveniji. Slap v obliki črke A, ki je visok 78 metrov, je svetovna posebnost, saj se vodni tok razdeli na dva pramena že v podzemlju.

Slap Peričnik | Avtor: Profimedia Profimedia
Slap Peričnik

V ledeniški dolini Vrat blizu Mojstrane najdemo 52 metrov visok slap Peričnik. Slap je pozimi postal prava Instagram-senzacija, ko je zamrznil in se spremenil v prelepe ledene orgle. Od Koče pri Peričniku se do slapa lahko sprehodite v desetih minutah.

Slap Martuljek | Avtor: Profimedia Profimedia
Martuljkovi slapovi

V Gozdu Martuljek pri Kranjski gori se nahajajo Martuljkovi slapovi, ki so še posebej veličastni v poznih pomladnih dneh, ko jih napolni taljeni sneg. Lep je tako Zgornji kot Spodnji Martuljkov slap, atraktivnejši pa je vsekakor Zgornji slap, ki se spušča v treh stopnjah prek 110 metrov visoke navpične stene.

Slap Rinka | Avtor: Profimedia Profimedia
Slap Rinka

Slap Rinka ali z drugim imenom slap Savinje lahko pohodniki obiščejo med izletom v Logarsko dolino. Z obiskom morate pa pohiteti, saj slapu poleti in pozimi pogosto primanjkuje vode. Osupljivi slap je drugi najvišji v Sloveniji in pada kar 105 metrov v dolino.

Slap Boka | Avtor: Profimedia Profimedia
Slap Boka

V bližini Bovca se nahaja čudoviti slap Boka, eden najbolj vodnatih slapov v Sloveniji. Ob deževju in taljenju ledu lahko pretok slapa naraste tudi na mogočnih sto kubičnih metrov na sekundo. Od parkirišča ob hudourniku Boka do razgledne točke, kjer boste uživali enkraten razgled na slap, je okoli 40 minut hoje.

 

Komentarjev 2
  • Janez 16:09 09.julij 2019.

    Tudi na Pohorju so čudoviti slapovi, lahko bi jih omenili. Za Štajerce je Pohorje za enodnevni izlet bližje kakor Krajnska gora npr!

  • ruza99 19:15 21.maj 2018.

    Po moje so to najbolj znani slovenski slapovi, moja lestvica najlepših 5 bi se drugače vrstila :)

Sorodne novice