Popotnik
19565 ogledov

Razočaranje za turiste - zaprli so osrednjo 'instagram' točko v Posočju

Soča Kobarid brv Profimedia
Na vrhuncu turistične sezone v Posočju so prek noči zaprli eno najbolj priljubljenih znamenitosti, brv čez Sočo.

Pristojni so minuli konec tedna s trakom in tablo z obvestilom prepovedali prehod čez brv prek Soče pri Kobaridu. Gre za eno glavnih točk na kobariški krožni poti, ki je zelo priljubljena pri obiskovalcih zaradi fotogeničnosti njene okolice nad strugo Soče. Več kot 50 metrov dolga brv nad smaragdno reko krasi tudi številne naslovnice publikacij. Številni so izkoristili brv za objave na svojih družabnih profilih.

Na občini Kobarid so v objavi na družbenem omrežju zapisali, da je brv "do nadaljnega" zaprta zaradi nevarnosti. Koliko časa bo zaprta in kdaj bodo pristopili k sanaciji, niso navedli.

Vzrok za zaprtje te več kot 25 let stare brvi, ki jo je dnevno prečkalo na stotine ljudi, naj bi bila oslabljena nosilna konstrukcija.

Soča Kobarid brv | Avtor: Občina Kobarid Občina Kobarid

S tem je Kobariška zgodovinska pot še dodatno ohromljena, potem ko je že dlje časa zaradi rekonstrukcije državne ceste Kobarid - Trnovo ob Soči onemogočen neposreden prehod s Tonocovega gradu do Soče. Turisti imajo zaradi slabega obveščanja o aktualnih preprekah veliko pripomb, vedo povedati domačini.

Soča Kobarid brv | Avtor: Občina Kobarid Občina Kobarid

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 01:38 21.avgust 2024.

    Kaj se je nevarnost pokazala šele sredi poletja ali so vedeli ogovorni že prej?

  • ivo5 21:57 20.avgust 2024.

    Če odgovorni niso sanirali nevarnosti že pred sezono, je to pravilno. Če bi bila pa nesreča in mrtvih nekaj ljudi, bi jih pa za jaj.. obesili.

  • Grunf 20:41 20.avgust 2024.

    Čudno, da kobariški župan, bivši kondukter ni ubral podobne taktike, kot jo je na Soči v zvezi z dostopom za raftarje, ki se pripeljejo iz Bovca. Njim po novem drago zaračunava dostopne točke, ki jih pravzaprav še ni pa bodo. ...prikaži večdo. Pri tem mu je pritrdilo celo Ustavno sodišče češ, da ni neustavno, če zaračunavaš nekaj česar še ni pa najbrž bo. Kondukterska logika bi lahko veljala tudi za brv. Da o tem, kako zanikrn moraš biti, da do tega sploh pride niti ne govorim.