Popotnik
2452 ogledov

Top ideja za dopust med jesenskimi počitnicami

CubaMe CubaMe
Če izbirate, kam na potovanje v prihajajočem jesensko - zimskem obdobju, potem ste odprli pravo okno. Poglejte te izkušnje popotnikov!

Potovanja so načeloma vedno prijetna ... dokler se ne zgodi kaj nepredvidljivega. So popotniki, ki bodo na pot vedno odšli na lastno pest, všeč jim je svoboda takšnih potovanj, neodvisnost. Takšna potovanja sicer običajno zahtevajo precej več predpriprav, sploh, če človek ne obvlada tujega jezika. Če se odločijo za pot z vodeno skupino običajno vidijo veliko več, doživijo veliko več, posežejo globje, bolj se povežejo z okoljem, z ljudmi. Prihranjeni so jim zapleti, s katerimi se lahko v nepredvidljivih okoljih znajdejo tisti, ki potujejo sami. 

Potujte na Kubo z agencijo CubaMe, privoščite si izjemno bogat program, mnoga doživetja, mnoga srečanja, bogate spomine in "dopust stoletja". Podrobnosti na tej spletni povezavi, nekaj prostih mest za november je še na voljo, znani so tudi datumi potovanj v januarju, februarju in aprilu. Pohitite, do 20. septembra priznajo popust na program za odhod novembrske skupine. Prijavite se na spletnem obrazcu, dodatna pojasnila na voljo na tej povezavi. 

CubaMe | Avtor: CubaMe CubaMe

Pot na Kubo zdaj 

Kuba je ena tistih destinacij, ki jih imajo mnogi na svoji listi želja. Ne zaman! S svojo bogato zgodovino, zamrznjenosti v času, z vibrantnostjo svojih mest, glasbo, plesom, očarljivo naravo, dih jemajočimi plažami in norimi nočmi, prepriča še tako zahtevnega potnika. Že dolga leta poslušamo, da prava Kuba izginja, kar drži, zato za pot na ta karibski otok ni za odlašati. 

Kuba se močno spreminja, spremembe so tako nagle, da jim včasih še domačini težko sledijo. Če ste s strani popotnikov, ki so Kubo obiskali pred pandemijo, ali še precej let pred tem, morate vedeti, da so razmere bistveno, bistveno drugačne. Številni potniki, ki potujejo na lastno pest, padejo že na prvem izpitu, to je pri menjavi denarja, pri čemer lahko izgubijo tudi dvakrat toliko denarja kot ga zamenjajo. 

Kuba je ena tistih destinacij, ki imajo nalepko "pričakuj nepričakovano", zato je izbira agencije za to destinacijo nedvomno prava. Ponudnikov, ki tja vodijo skupine, je več, predstavljamo vam agencijo CubaMe, ki je med njimi morda najbolj osebna in najbolj srčna. Poleg obiska vseh glavnih turističnih atrakcij (program je popisan na tej povezavi), ponuja nadgradnjo v obliki vedno veselih druženj z domačini. Agencija je nova na tržišču, zato zanjo na tej točki najbolj pričajo izkušnje potnikov, ki so s CubaMe že doživeli svojo kubansko noro izkušnjo. Popisane so v nadaljevanju.

CubaMe | Avtor: CubaMe CubaMe

"Dala nam je 300 odstotkov, ne 100!" 

Zvonko Buser
Na Kubo je potoval že pred dvajsetimi leti, močno se mu je vsedla v spomin. Pred potovanjem je sopotnikom omenil, da če bo vodja agencije 50-odstotno realizirala vse, kar obljublja, bodo lahko zadovoljni. Sredi poti, v Trinidadu, je glasno ugotavljal: "300 odstotkov, prijatelji. Dala nam je 300 odstotkov, ne le 50!" Podobno zadovoljna je bila njegova soproga Alenka.

Prednost agencije je v tem, da jo vodi Slovenka Barbara Barbič, ki je na Kubi praktično doma; tam ima širok krog prijateljev, nekateri ji pravijo "familija", tam je našla svojo drugo mamo, s "svojimi" je praktično v nenehnem stiku tudi ko je na tej strani oceana. Pravijo ji Yuma Cubana (tujka Kubanka) in večkrat v smehu ugotavljajo, da o njihovi deželi ve več, kot oni sami. Sicer novinarka in popotnica se je na Kubo vračala večkrat letno, vsakič ostala mesec dni, raziskovala, pletla vezi. 

Agencija niti približno ni bila njen namen, čeprav je s turizmom odraščala, mama je v domači hiši vodila penzion za turiste v domači hiši, kjer je Barbara pred leti obudila dejavnost, poleti sprejema goste z vsega sveta. Pozimi je odhajala na Kubo in tja odnašala vedno več humanitarne pomoči. Glede Kube je ogromno pisala na svojem Facebook profilu, pripravljala potopisna predavanja, zbirala pomoč za destinacijo, kjer je pustila del svojega srca. 

Vedno poudarja, da sta Kubi vsaj dve, ena za turiste, druga za domačine. Popotniki, ki pridejo s trdno valuto, ne trpijo pomanjkanja, nasprotno, na Kubi lahko doživijo počitnice svojega življenja, za domačine je slika žal drugačna. Barbari so na pomoč priskočili številni prijatelji, znanci, pakete je sprejemala tudi iz drugih koncev Slovenije, s strani ljudi, ki jih sploh osebno ne pozna. 

V prostem času navdušenko kubanske salse so vse bolj začeli cukati za rokav, da bi želeli z njo, da bi želeli tudi oni okusiti vse to, o čemer piše. Tako je nastala CubaMe, ki ima za seboj že nekaj deset zadovoljnih potnikov. Pri pripravi in izvedbi programa Barbari pomagata Sandra Šporar Pérez, Slovenka, ki je poročena s Kubancem in živi v Havani, ter Denys Gonzáles Bugnes, vodnik in animator, prvi Barbarin plesni učitelj v kubanski prestolnici. Njihova srčnost je tista, ki se je dotaknila številnih CubaMe potnikov. 

CubaMe | Avtor: CubaMe CubaMe

"Pričakovala sem veliko, dobila sem veliko več" 

CubaMe | Avtor: CubaMe CubaMe
Denise in Alen Ćatović
Spremenila sva plan potovanja in izbrala osebo, ki jo poznava že od nekdaj, osebo, ki je dobra prijateljica, osebo, ki je šele urejala agencijo CubaMe. Zaupala sva, želela sva si biti med prvimi, ker sva vedela in v sebi čutila, da bo to noro doživetje. Več kot le potovanje, potovanje, ki spremeni, kar sva nemara globoko v sebi potrebovala. Doživela sva še več! Nasmehe preprostih, skromnih, a veselih ljudi. Barve, ritme glasbe, religijo, čudovito naravo, okusno hrano, zgodovino, inovativne tehnične rešitve. CubaMe ni samo agencija, je energija in srčnost celotne CubaMe ekipe, predvsem pa prijateljstvo, ki v srcu ostaja večno. 

CubaMe | Avtor: CubaMe CubaMe
Vesna Kukolj
Že kar nekaj časa verjamem, da naključji ni in da se vse zgodi z nekim namenom. To se je izkazalo tudi v primeru potovanja na Kubo. Z možem živiva na čisto drugem koncu Slovenije, Barbare in agencije CubaMe v preteklosti nisem poznala. Namenjeno je bilo, da se naše poti na neki točki prekrižajo. Potovanje s CubaMe je zame bilo potovanje stoletja, Barbara pa vodička s srcem in dušo. Yuma Cubana, ki svoje znanje o Kubi nesebično deli z vsemi udeleženci. Če zdaj berete ta tekst se vprašajte ... Kaj vas je pripeljalo na ta spletni naslov? Mogoče je tudi vam namenjeno, da doživite dopust stoletja in spoznate Kubo v pravi luči. Verjamite, da vam jo bo Barbara prikazala točno tako. Pa srečno!

CubaMe | Avtor: CubaMe CubaMe
Suzana Petrovič
Nepozabno doživetje z Barbaro in CubaMe. Spomini, ki se vsidrajo globoko v dušo. Pravzaprav ne vem, kaj bi napisala, čustev ne znam opisati, čeprav znam pisati, doživetij ne znam opisati, ker jih je treba čutiti, zgodb ne znam povedati, ker jih je treba doživeti. Kuba me je prevzela, ljudje so me prevzeli v vsej svoji prvinskosti, vseh svojih izzivih, ki jih pokažejo skozi hvaležnost, skozi veselje in ples. Barbara nam je odprla oči, popeljala nas je skozi mnogo barv tega čudovitega otoka, delila z nami nešteto zgodb iz prve roke. CubaMe - ko res SI na Kubi, ko jo res doživiš, ko z Barbaro dojameš mnoge resnice o tej deželi, ki jih sicer najbrž nikoli ne bi. Še bom šla, doživetje toplo priporočam tudi drugim!

CubaMe | Avtor: CubaMe CubaMe
Vanda Levstik
Potovanje, ki ga težko pozabiš. Minilo je že nekaj mesecev, pa še vedno podoživljam to čudovito druženje na Kubi, ki nam ga je pričarala agencija CubaMe. Vse je delovalo, že pred potovanjem smo dobili vse potrebne informacije, ki so nam pomagale pri pripravah na dolgo pot. Ta je minila hitro, saj smo se v skupini ujeli že na samem začetku in tako je bilo vse do konca. Brez zapletov, vse je teklo po programu in to po zaslugi Barbare, ki nam je s svojimi iskrivimi opisi na prikupen način pričarala življenje in navade Kubancev, ki so zares nekaj posebnega. Veliko smeha in veliko salse. Bilo je veliko prigod, bilo je noro, nepozabno pa tudi drugačno doživetje. Od te poti sem pričakovala veliko, dobila sem veliko več. 

CubaMe | Avtor: CubaMe CubaMe
Špela Poreber
Življenje je potovanje; naj vas na najlepše potovanje odpelje CubaMe! Dovolite si biti drugačni, ker se boste nazaj vsekakor vrnili spremenjeni, boljši kot prej. Vedno vlagajte v spomine, tega vam nihče ne more vzeti. Barbara vam bo te spomine res naredila nepozabne!

CubaMe | Avtor: CubaMe CubaMe
Karmen in Ciril Cerar
Že nekaj časa sem razmišljala o Kubi. Z možem navadno potujeva sama, ali jaz sama  mojimi potovalnimi prijateljicami. Za Kubo sem slišala, da so dvojne cene, ene za turiste, druge za domačine. Ni se mi dalo preveč ukvarjati s tem, zato je Kuba ležala ob strani v moji beležki. Čisto slučajno sem naletela na "našo Barbi". En klic, ena ura pogovora in dogovor je bil sklenjen. Kamorkoli grem, se zlijem z okolico. Vedela sem, da bo tudi to prijetno potovanje, najbolj pa so me pritegnile ure salse. CubaMe potovanje ponuja pristno Kubo, raznolik program, zgodbe iz prve roke. Kuba, Barbara, Sandra, Denys in njegova Yitxy so se nam močno zasidrali v srcih. Uživala sem, zelo dobro se je počutil tudi moj mož. Gracias de corazón, Yuma Cubana! 

CubaMe | Avtor: CubaMe CubaMe
Melita Kisovec
Izkušnja? Nepozabna! Z veseljem bi ponovila potovanje s CubaMe. Z Barbaro sem se počutila varno in domače, presegla je vsa moja pričakovanja. Še enkrat hvala za to krasno doživetje!

Jasmina Roter Jager 
Nepozabno doživetje s čudovitimi ljudmi, ki niso več samo bežni znanci, mnogi so segli globoko v srce. CubaMe z Barbara Barbič je edina agencija, s katero se mora na Kubo, če jo hočeš zares doživeti, zares začutiti in z njo - v njihovem žargonu - zaplesati. S potovanja se v resnici nisem vrnila še dolgo po vrniti v Slovenijo. ... 

Rada sem CubaMe

Barbara Barbič, vodja poti CubaMe
Kuba me je zasvojila, vanjo se poglabljam iz več njenih vidikov. Čeprav me določene stvari hudo razžalostijo, kakšne tudi ujezijo (kubanski sistem zna biti iz našega zornega kota včasih povsem nerazumen), je Kuba dežela, kjer sem spletla prijateljske vezi za vse življenje, Kuba je dežela, ki jo doma pogrešam, dežela, ki mi je pogosto orosila oko, v meni vzbudila najglobje sočutje, a tudi občutke popolne vznesenosti. 

O Kubi sem pripravila predavanje, deželo predstavljam na dogodkih, v okviru katerih pripravljamo enega izmed kubanskih coctailov in imamo kratko delavnico kubanske salse, o njej sem govorila v nekaj intervjujih ali dogodkih, povezanih s kubansko kulturo. Raziskujem jo skozi literaturo, ples, glasbo, skozi vezi tam živečih ljudi, ki so z vsakim mojim povratkom globje.

Želim si, da bi bila CubaMe zgodba ljudi, ki si delijo le nekaj dni, morda nekaj trenutkov, a vendar trenutkov, ki jih s seboj kot dragocen spomin odnesejo za vedno. Želim si, da bi se z menoj počutili kot s prijateljico na poti; domače, varno in udobno, s ščepcem popotniške norosti. Dobrodošli so potniki vseh starosti, vseh izkušenj ali neizkušenj, samski, v dvoje, skupine prijateljev. 

CubaMe | Avtor: CubaMe CubaMe

CubaMe, več kot le potovanje ...

CubaMe PROMO Popotnik Zgodba, ki se dotakne. Nosila je pomoč, zdaj pa ... CubaMe Promo Popotnik Izkušnja: "Dopust stoletja!" Ujemi ugodno ponudbo

*Ozadje imena agencije CubaMe:  Barbara je na enem svojih prvih potovanj na Kubi nove znance v Cienfuegosu slišala pripomniti, da jo bodo v zelo kratkem času "kubanizirali". Niso vedeli, da je "kubanizirana" že prišla. Glavno vodilo agencije ni delati turizma, kot je zapisano na njihovi spletni strani, pač pa ustvarjanje zgodb. Takšnih, ki presegajo foto utrinke z določene destinacije; agencija si želi vsaj majčkeno "kubanizirati" vsakega potnika. Zato CubaMe! (Me se izgovori po slovensko, ne po angleško, torej CubaMe kot Kubaj-mene. Poleg tega ima me isti pomen v obeh jezikih, tako slovenskem, kot španskem). 

CubaMe | Avtor: CubaMe CubaMe

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.