Popotnik
3312 ogledov

Manj znana, a nič manj privlačna

Reka Idrijca A. Š.
Reka, ki je med kopalci vse bolj priljubljena …

Čeprav je Idrijca manj poznana, ni zaradi tega nič manj privlačna za kopanje in prijetno druženje ob vodi. Po informacijah Turistično-informacijskega centra Tolmin, sta ob reki urejeni kopalšči v bližini dveh vasi: Slap ob Idrijci in Bača pri Modreju.

Reka Idrijca | Avtor: A. Š. A. Š.

Opisujejo, da je voda pri kopališču pri Slapu ob Idrijci ponekod zelo globoka in presega pet metrov. Ob tolmunu so domačini po njihovih navedbah uredili plažo in dostop do vode, katere temperature doseže celo 22 stopinj Celzija.

Poudarjajo še, da je reka Idrijca pomembna naravna vrednota, ki sodi v območje Natura 2000.

 

#idrijca #idrijcariver

A post shared by Hotel Lucija (@hotellucija) on

Oglejte si tudi vas

Slap ob Idrijci je naselje, ki je od Tolmina oddaljeno približno 12 kilometrov, koordinate za GPS so: 46.1202°, 13.8044°. Ime je dobil po slapu, ki je padal z Vrat v dolino reke Idrijce, a se je ta žal z leti izsušil in si ga ne morete več ogledati.

Je pa vas polna drugih znamenitosti. Slap ob Idrijci je denimo rojstni kraj slovenskega pisatelja Cirila Kosmača, ogledate si lahko tudi njegovo rojstno hišo. Tam lahko vidite tudi štiri kraške jame v Žlebeh, Kulturni dom Cirila Kosmača in Kosmačevo učno pot.

soča Popotnik Prelepa Soča skozi oči instagrama

Bača v idrijco

Pri kopalšču pri vasi Bača pri Modreju se sicer reka Bača izliva v reko Idrijco. Ta se nato nedaleč stran že izliva v reko Sočo. Kopalci se večinoma kopajo v bližini najvidnejšega arhitekturnega objekta v vasi, to je železniški viadukt Bohinjske proge. Na njem včasih zasledimo tudi plezalce.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.