Popotnik
11465 ogledov

Kot v pravljici: kmetija Ježek včasih na podeželju, danes v prestolnici

Kmetija Ježek Saša Despot
Domačija je nastala pred 200 leti na podeželju ob robu Ljubljane. Danes je domačija praktično sredi mesta, na dvorišču pa se še vedno mirno pasejo kokoši in race. Kmetijo smo obiskali in bili navdušeni!

"Naši gostje so najbolj navdušeni nad ambientom in prostorom, seveda pa je kmetija znana po svoji gostoljubnosti, ki zajema tako tradicionalni podeželski slog kot ugodnosti sodobnega časa," pravijo na Kmetiji Ježek. Obiskali smo jih v sklopu jesenskega kulinaričnega doživetja, ki je idealen način službenega druženja in povezovanja, kjer organizirajo tudi predavanja in izobraževanja. 

Praktična izbira, ki navduši z domačim okoljem

Kmetija Ježek ponuja parkirni prostor za okoli 40 avtomobilov, kar je v naši prestolnici več kot dobrodošlo. Če boste na domačiji organizirali teambuilding, delavnice ali izobraževanja, ne boste imeli težav ne z iskanjem parkirišča ne s slabo voljo, ki običajno spremlja takšno iskanje.

Kmetija, ki je bila zgrajena v času življenja Franceta Prešerna, je bila včasih del ruralnega območja v okolici Ljubljane. Včasih so imeli celo svojo živino, saj so se ukvarjali tudi s pridelavo mleka. Z desetletji pa se je slovenska prestolnica začela širiti in okoli kmetije so se vrstile pozidave. Danes je domačija v samem mestu, kar ji daje poseben čar. Ko iz ljubljanskega vrveža zapeljemo na dvorišče, kjer se pasejo race in kokoši, se čas ustavi. Znajdemo se pred prikupno hišo, ki ima tudi večnamensko dvorano, čudovito letno kuhinjo, apartmaje in ekološke hiške.

Kmetija Ježek | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Naj vaš sestanek, seminar ali predavanje spodbudijo strasti, ki bodo vodile k odkrivanju novih priložnosti in ustvarjanju zagona, ki bo vaše partnerje, sodelavce in obiskovalce gnal naprej tudi, ko bo srečanje že za vami. Nikoli si ne bodo zapomnili vsega, kar ste jim hoteli povedati, zagotovo pa si bodo zapomnili, kako so se takrat počutili, in pri tem vam lahko pomagamo mi," pojasnjujejo na kmetiji Ježek. 

Neverjetno, kako dobro ustvarijo občutek, da si nekje na podeželju, kjer čas teče malce počasneje, dejansko pa si še vedno v mestu. Prostor je obenem dovolj velik, da lahko izpelješ vse dejavnosti, in domač, da se brez težav ustvari občutek bližine in povezanosti. Krivico bi naredila, če ne bi omenila štrudla, ki je bil pika na i.

Obiskovalka Barbara

V njihovem rustikalno opremljenem večnamenskem prostoru nas je že zjutraj pričakal vonj po vročih rogljičkih in sveži kavi. Domač kmečki zajtrk so spremljali tudi slasten sir, sadje, domači namazi in sokovi, ki so bili na voljo ves čas predavanj in sestankov. Pozdravil nas je tudi odprt kamin, ki je dajal prostoru dodaten pridih čarobnosti in brezčasnosti. 

Kmetija Ježek | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Naše druženje je bilo tako že na začetku pozitivno in sproščeno, kar se je nadaljevalo skozi ves dan predavanj in sestankov. Na Kmetiji Ježek imajo prav: "Drugačno okolje spodbudi drugačne energije, ki krešejo nove iskre in zanetijo plamen, ki lahko osvetli neznane stvari in rojstvo vrhunskih idej. Novo okolje je lahko inspiracija za marsikateri poslovni podvig, ali pa bolj osredotočeno delo ob snovanju ali zaključevanju poslovnih projektov. Morda pa si vaša ekipa zasluži dan na terenu, kjer bodo lahko vsi bolj sproščeno opravili svoje obveznosti, se povezali in stkali pristnejše stike ob okusnih domačih obrokih in se spomnili, da je delo lahko tudi užitek."

Mene so seveda najbolj navdušile račke, ki so se potikale po kmetiji. Pa seveda to, da nimaš težav z iskanjem parkirišča, da je dovolj prostora za parkiranje, obračanje, imajo celo vhod in izhod z dvorišča. Kamin je bil fenomenalen, hrana božanska ... Pa tudi to, da smo imeli ves čas službenega izobraževanja na voljo za pit in za jest. 

Obiskovalka Anja

Kmetija Ježek | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Razvajanje z domačimi specialitetami

Kmetijo Ježek vodita danes zakonca Mojca in Milan, nekoč pa je bila v rokah Mojčinih staršev. Ko so se ti odločili, da ne bodo imeli več živine, so hlev preuredili v večnamenski prostor, ob katerem je čudovita letna kuhinja, kjer so nam postregli "kosilo izpod peke". Kot pojasnjujejo, je prav "seč" oziroma hrana "izpod peke" specialiteta gospoda Milana. Za sladico so nam pripravili pristen domač zavitek ali štrudelj, katerega recept se prenaša iz roda v rod in je nastal izpod magičnih rok gospe Mojce. "Čar štrudlja so prav sestavine, domača kisla jabolka, domača skuta, in pridne roke," pojasnjuje sogovornica. Na kmetiji namreč sami pridelujejo hrano, kar je še dodaten plus k njihovi ponudbi. 

Dodajajo, da je njihov cilj zagotoviti sproščeno in naravno okolje, ki spodbuja produktivnost, kreativnost in timsko delo.

Številni k njim na "poslovni zajtrk"

"Kako izkazati gostoljubje in pokazati poslovnim partnerjem, naveličanih hotelskih sob in samopostrežnih zajtrkov, da so del vaše poslovne družine in da jih cenite? Dovolite, da si naberejo novih moči v popolni zasebnosti apartmajev in ekoloških hišk naše domačije," svetujejo pri Kmetiji Ježek.

Sredi mesta, pa vendar sredi narave, mirno, umaknjeno in domačno. Tako bi lahko strnila vtise prijetnega ambienta, ki so ga ustvarili na domačiji.

Obiskovalka Katarina

Kmetija Ježek | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Kjer ponoči zavlada prava tišina in kjer se um in telo resnično lahko odpočijeta, zjutraj pa jih bomo razvajali s pravimi kmečkim dobrotami. Ker v poslovnem svetu čas teče hitreje, se jim lahko pridružite in dan začnete s poslovnim zajtrkom," opisujejo.

Dodajajo, da se vse več poslovnežev odloča na tak način izkoristiti prve ure v novem dnevu, ko so misli še sveže, produktivnost na višku in rezultati poslovnih udejstvovanj najboljši: "Naj vaše ideje švigajo čez bogato obloženo mizo pristne domače kulinarike, ki bo poskrbela za energijo in močne stiske rok po končanem sestanku."

Poleg praktičnih parkirišč, njihova dvorana ponuja tudi praktične dodatke, kot so projektor, flipchart, ozvočenje, televizijo in brezžično spletno povezavo. Vse za gurmansko ter kreativno druženje v domačem in sproščenem okolju. 

Njihovo stran za rezervacije in dodatne informacije najdete TUKAJ.