Teden restavracij poteka dvakrat letno, poleg spomladanske različice je tudi jesenska. Lani je akcija privabila več kot 90.000 gostov, organizatorji pa želijo letos, v obeh izvedbah, privabiti 100.000 gostov.
Restavracije bodo v sklopu Tedna restavracij ponujale menije z najmanj tremi hodi, pri katerih bo poudarek na svežih lokalnih dobrotah. Cena menijev pri vseh ponudnikih bo 19 evrov.
Vino in hrana
Poudarek letošnjih Tednov restavracij je na vinu in hrani, zato vinska spremljava ob doplačilu postaja sestavni del menija sodelujočih ponudnikov. "S tem bo Teden restavracij ob vrhunskih slovenskih restavracijah predstavil tudi vrhunske slovenske vinarje in njihova vina," so poudarili organizatorji.
Osnova za vabilo gostilnam in restavracijam k sodelovanju so ocene, zato v projektu sodelujejo le tiste, ki ustrezajo posebnemu merilu kakovosti.
Akcija Teden restavracij pri nas poteka od leta 2013, začela pa se je že leto pred tem v Mariboru v okviru Evropske prestolnice kulture.