Popotnik
2910 ogledov

Guardian uvrstil Slovenijo med top destinacije v letu 2019

Julijske Alpe zima sneg
Britanski časopis Guardian je na svoji spletni strani objavil seznam 40 destinacij, ki jih je nujno treba obiskati v letu 2019.

Na vrh seznama najboljših destinacij za leto 2019 je Guardian postavil Japonsko, kjer bo letos potekalo svetovno prvenstvo rugbyja, ki je na Otoku izjemno priljubljena športna panoga. Drugo mesto zaseda indijska provinca Gujarat, kjer bodo letos praznovali 150 let od rojstva Mahatma Ghandija. Provinci sledi Kirgizija, gorata azijska država, ki v prvi vrsti vabi prav pohodnike in plezalce.

Tokio | Avtor: Epa Pogled na Tokio. Epa

Na 13. mesto je Guardian uvrstil Slovenijo oziroma novo pohodniško pot po Julijskih Alpah, ki jo bodo odprli aprila 2019. Pot bo krožna z izhodiščem v Ratečah, pohodniki pa se bodo ustavili med drugim tudi na Bled, na Bohinjskem jezeru, v Mostu na Soči, Tolminu in Logu pod Mangartom. Natančneje smo o poti že pisali novembra, ko je o njej pisal spletni portal največjega založnika potovalnih priročnikov Lonely Planet.

Julijske Alpe Lonely Planet Popotnik Kakšna reklama za novo pohodniško pot

"Osupljiv pohod – v enostavnih etapah"

Guardian na svoji spletni strani na kratko opiše novo 300 kilometrsko krožno pot, ki je razdeljena na več etap po okoli 20 kilometrov. Svojim britanskim bralcem pa svetuje, da pohod začnejo v Radovljici ali Mostu na Soči, saj sta začetni točki teh dveh etap bližji letališčema v Ljubljani in Trstu kot uradno izhodišče v Ratečah.

Bohinjsko jezero | Avtor: Profimedia Profimedia

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice