Uf, kako huda je letošnja zima! A naj vam to ne uniči volje do zimskega piknika! Vaš žar samo čaka, da ga prižgete in na njem pripravite sočno kosilo za domače in prijatelje.
Pravi žar mojstri se nizkih temperatur ne bodo prestrašili in bodo svoje prijatelje ter najbližje počastili z zimskim kosilom. Izberite katerega od žarov, ki jih ponuja Lesnina. Če se ne morete odločiti, kateri vam je bolj všeč, tisti na oglje ali tisti na plin, povprašajte v njihovi trgovini, kaj vam priporočajo, glede na prostor, kjer ga želite imeti in predvsem glede na zahteve, ki jih imate.
Pozimi se priporoča peka večjih kosov mesa, ker se žar segreva počasneje in potrebuje več časa za peko, kar je za večje kose mesa odlično!
Pomembno je tudi, da si poleg posode in vseh ostalih pripomočkov za žar, priskrbite ščetke in čistilo za čiščenje žara. Ker je priporočljivo, da rešetke na žaru očistite, ko je ta še topel oziroma vroč, boste potrebovali pripomočke, namenjene temu. Torej ščetke na dolgih ročajih in iz kovine, saj s takšnimi lažje odstranimo maščobe, svetujejo v Lesnini.